Polityka prywatności

1) Informacje o gromadzeniu danych osobowych oraz dane kontaktowe osoby odpowiedzialnej

1.1 Cieszymy się, że odwiedzają Państwo naszą stronę internetową i dziękujemy za Państwa zainteresowanie. W dalszej części informujemy, w jaki sposób obchodzimy się z Państwa danymi osobowymi podczas korzystania z naszej strony internetowej. W tym kontekście dane osobowe to wszystkie dane, za pomocą których można Państwa osobiście zidentyfikować.

1.2 Osobą odpowiedzialną za przetwarzanie danych na tej stronie internetowej w rozumieniu ogólnego rozporządzenia o ochronie danych (GDPR) jest Inchealth GmbH, Sonnenbergstrasse 9, 06052 Hergiswil, Szwajcaria, Tel: +41 43 5089 126, e-mail: info @ inchealth.ch. Administrator danych to osoba fizyczna lub prawna, która samodzielnie lub wspólnie z innymi ustala cele i sposoby przetwarzania danych osobowych.

1.3 Ze względów bezpieczeństwa i w celu ochrony przekazywania danych osobowych i innych poufnych treści (np. zamówień lub zapytań do administratora) niniejsza strona internetowa korzysta z szyfrowania SSL lub TLS. Połączenie szyfrowane można rozpoznać po ciągu znaków "https://" i symbolu kłódki w wierszu przeglądarki.

2) Zbieranie danych podczas odwiedzania naszej strony internetowej

Jeśli korzystają Państwo z naszej strony internetowej wyłącznie w celach informacyjnych, tzn. jeśli nie rejestrują się Państwo ani nie przekazują nam informacji w inny sposób, zbieramy jedynie dane, które Państwa przeglądarka przesyła na nasz serwer (tzw. "pliki dziennika serwera"). Gdy odwiedzają Państwo naszą stronę internetową, zbieramy następujące dane, które są nam technicznie niezbędne do wyświetlenia Państwu strony internetowej:
- Nasza odwiedzana strona
- Data i godzina w momencie dostępu
- Ilość wysłanych danych w bajtach
- Źródło/odnośnik, z którego trafiłeś na tę stronę
- Używana przeglądarka
- Zastosowany system operacyjny
- Wykorzystany adres IP (w stosownych przypadkach: w formie zanonimizowanej)
Przetwarzanie odbywa się zgodnie z Art. 6 par. 1 lit. f DSGVO na podstawie naszego uzasadnionego interesu, jakim jest poprawa stabilności i funkcjonalności naszej strony internetowej. Dane te nie są przekazywane ani wykorzystywane w żaden inny sposób. Zastrzegamy sobie jednak prawo do retrospektywnej kontroli plików dziennika serwera, jeśli istnieją konkretne przesłanki wskazujące na nielegalne użycie.

3) Hosting

Hosting przez DigitalOcean
Korzystamy z systemu firmy DigitalOcean LLC, 101 Avenue of the Americas 10th Floor New York, NY 10013, USA ("DigitalOcean"), w celu hostingu i wyświetlania zawartości strony na podstawie przetwarzania w naszym imieniu. Wszystkie dane zebrane na naszej stronie internetowej są przetwarzane na serwerach DigitalOcean. W ramach wyżej wymienionych usług, dane mogą być również przekazywane na serwery DigitalOcean w USA w ramach dalszego przetwarzania w naszym imieniu. Z DigitalOcean zawarliśmy umowę o przetwarzanie danych ("Data Processing Agreement", do wglądu na https://www.digitalocean.com/legal/data-processing-agreement/), w której zobowiązujemy się do ochrony danych naszych użytkowników i nie przekazywania ich osobom trzecim.
Więcej informacji na temat ochrony danych w firmie DigitalOcean można znaleźć na stronie internetowej: https://www.digitalocean.com/legal/privacy-policy/.
Dalsze przetwarzanie danych na serwerach innych niż wyżej wymienione przez DigitalOcean odbywa się wyłącznie w ramach opisanych poniżej.

4) Ciasteczka

Aby uatrakcyjnić odwiedzanie naszej strony internetowej i umożliwić korzystanie z niektórych funkcji, na różnych stronach używamy tak zwanych plików cookie. Są to małe pliki tekstowe, które są zapisywane na Państwa urządzeniu końcowym. Niektóre z używanych przez nas plików cookie są usuwane po zakończeniu sesji przeglądarki, tj. po zamknięciu przeglądarki (tzw. pliki cookie sesji). Inne pliki cookie pozostają na Państwa urządzeniu końcowym i umożliwiają rozpoznanie Państwa przeglądarki przy następnej wizycie (tzw. trwałe pliki cookie). Jeśli pliki cookie są ustawione, gromadzą one i przetwarzają w indywidualnym zakresie określone informacje o użytkowniku, takie jak dane dotyczące przeglądarki i lokalizacji, jak również wartości adresu IP. Trwałe pliki cookie są automatycznie usuwane po upływie określonego czasu, który może być różny w zależności od pliku cookie. Czas przechowywania danego pliku cookie można znaleźć w przeglądzie ustawień plików cookie w przeglądarce internetowej. W niektórych przypadkach pliki cookie są wykorzystywane do uproszczenia procesu zamawiania poprzez zapisywanie ustawień (np. zapamiętanie zawartości wirtualnego koszyka na późniejszą wizytę na stronie internetowej). Jeżeli dane osobowe są przetwarzane również przez poszczególne pliki cookies stosowane przez nas, przetwarzanie odbywa się zgodnie z Art. 6 par. 1 lit. b DSGVO albo w celu realizacji umowy, zgodnie z Art. 6 par. 1 lit. a DSGVO w przypadku wyrażenia zgody lub zgodnie z Art. 6 par. 1 lit. f DSGVO w celu ochrony naszych uzasadnionych interesów w zakresie możliwie najlepszej funkcjonalności strony internetowej, jak również przyjaznego dla klienta i efektywnego projektowania odwiedzin strony. Zwracamy uwagę, że mogą Państwo ustawić swoją przeglądarkę w taki sposób, aby byli Państwo informowani o ustawieniu plików cookie i mogli indywidualnie decydować o ich akceptacji lub wyłączyć akceptację plików cookie w określonych przypadkach lub ogólnie. Każda przeglądarka różni się sposobem, w jaki zarządza ustawieniami cookies. Jest to opisane w menu pomocy każdej przeglądarki, które wyjaśnia, w jaki sposób można zmienić ustawienia plików cookie. Można je znaleźć dla poszczególnych przeglądarek pod następującymi linkami:

Internet Explorer: https://support.microsoft.com/de-de/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies
Firefox: https://support.mozilla.org/de/kb/cookies-erlauben-und-ablehnen
Chrom: https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=de&hlrm=en
Safari: https://support.apple.com/de-de/guide/safari/sfri11471/mac
Opera: https://help.opera.com/de/latest/web-preferences/#cookies
Należy pamiętać, że jeśli nie akceptujesz plików cookie, funkcjonalność naszej strony internetowej może być ograniczona.

opt-out-preferencje

5) Kontakt z nami

Podczas kontaktowania się z nami (np. poprzez formularz kontaktowy lub e-mail) zbierane są dane osobowe. Jakie dane są pobierane za pomocą formularza kontaktowego, można zobaczyć w odpowiednim formularzu kontaktowym. Dane te są zapisywane i wykorzystywane wyłącznie w celu udzielenia odpowiedzi na Państwa zapytanie lub nawiązania kontaktu z Państwem oraz w celu związanej z tym administracji technicznej. Podstawą prawną do przetwarzania tych danych jest nasz uzasadniony interes w odpowiedzi na Państwa zapytanie zgodnie z Art. 6 Para. 1 lit. f DSGVO. Jeżeli Państwa kontakt ma na celu zawarcie umowy, dodatkową podstawą prawną przetwarzania danych jest Art. 6 (1) lit. b DSGVO. Twoje dane zostaną usunięte po przetworzeniu Twojego żądania. Ma to miejsce w przypadku, gdy z okoliczności można wywnioskować, że dana sprawa została ostatecznie wyjaśniona i o ile nie istnieją przeciwne ustawowe obowiązki w zakresie przechowywania danych.

6) Przetwarzanie danych przy zakładaniu konta klienta oraz w celu realizacji umowy

Zgodnie z art. 6 par. 6 par. 1 lit. b DSGVO, dane osobowe będą nadal gromadzone i przetwarzane, jeśli udostępnią je nam Państwo w celu realizacji umowy lub przy zakładaniu konta klienta. Jakie dane są pobierane, można zobaczyć w odpowiednich formularzach wprowadzania danych. Usunięcie konta klienta jest możliwe w każdej chwili i może być dokonane poprzez wysłanie wiadomości na powyższy adres osoby odpowiedzialnej. Podane przez Państwa dane przechowujemy i wykorzystujemy w celu realizacji umowy. Po zakończeniu realizacji umowy lub usunięciu Państwa konta klienta, Państwa dane zostaną zablokowane w odniesieniu do okresów przechowywania zgodnie z przepisami podatkowymi i prawa handlowego, a po upływie tych okresów usunięte, chyba że wyraźnie wyrazili Państwo zgodę na dalsze wykorzystanie Państwa danych lub dalsze wykorzystanie danych zostało prawnie dozwolone z naszej strony.

7) Stosowanie procedur jednokrotnego logowania

7.1 Logowanie z Amazon
Na naszej stronie internetowej mogą Państwo zalogować się w celu utworzenia konta klienta lub zarejestrować się za pomocą usługi "Login with Amazon" firmy Amazon EU S.a. r.l., 38 avenue John F. Kennedy, L-1855 Luxembourg ("Amazon") w ramach tzw. technologii single sign-on, jeśli posiadają Państwo konto Amazon. Funkcję logowania Amazon można rozpoznać na naszej stronie internetowej po przycisku "Zaloguj się z Amazon". Kiedy wywołują Państwo stronę naszej witryny internetowej, która zawiera funkcję logowania Amazon, Państwa przeglądarka nawiązuje bezpośrednie połączenie z serwerami Amazon. Zawartość przycisku logowania jest przekazywana przez Amazon bezpośrednio do Państwa przeglądarki i integrowana ze stroną. Dzięki tej integracji, Amazon otrzymuje informację, że Państwa przeglądarka wywołała odpowiednią stronę naszej witryny, nawet jeśli nie posiadają Państwo profilu Amazon lub nie są aktualnie zalogowani w Amazon. Informacje te (łącznie z Państwa adresem IP) są przekazywane przez Państwa przeglądarkę bezpośrednio na serwer Amazon i tam zapisywane. Te operacje przetwarzania danych są przeprowadzane zgodnie z Art. 6 Para. 1 lit. f DSGVO na podstawie uzasadnionego interesu firmy Amazon, polegającego na wyświetlaniu spersonalizowanych reklam na podstawie Państwa zachowania podczas surfowania. Korzystając z przycisku logowania Amazon na naszej stronie internetowej, mają Państwo również możliwość zalogowania się lub zarejestrowania na naszej stronie internetowej przy użyciu swoich danych użytkownika Amazon. Tylko w przypadku wyrażenia przez Państwa wyraźnej zgody zgodnie z Art. 6 Para. 1 lit. a DSGVO przed procesem rejestracji na podstawie odpowiedniej informacji o wymianie danych z Amazon, otrzymamy od Amazon ogólne i publicznie dostępne informacje zapisane w Państwa profilu podczas korzystania z przycisku Amazon, w zależności od Państwa osobiście dokonanych ustawień ochrony danych w Amazon. Informacje te obejmują identyfikator użytkownika, imię i nazwisko, adres, adres e-mail, wiek i płeć. Dane przekazane przez Amazon będą przez nas zapisywane i przetwarzane w celu utworzenia konta użytkownika z niezbędnymi danymi (tytuł, imię, nazwisko, dane adresowe, kraj, adres e-mail, data urodzenia), jeśli zostały one przez Państwa w tym celu udostępnione w Amazon. Natomiast dane (np. informacje o Państwa surfowaniu lub zachowaniach zakupowych) mogą zostać przekazane przez nas do Państwa profilu w Amazon na podstawie Państwa zgody. Udzieloną zgodę można w każdej chwili odwołać, wysyłając wiadomość do osoby odpowiedzialnej, wymienionej na początku niniejszego oświadczenia o ochronie danych. Cel i zakres gromadzenia danych oraz dalsze przetwarzanie i wykorzystywanie danych przez Amazon, jak również Państwa prawa w tym zakresie i możliwości ustawień w celu ochrony Państwa prywatności znajdują się w polityce prywatności Amazon: https://www.amazon.de/gp/help/customer/display.html?nodeId=201909010. Jeśli nie chcą Państwo, aby Amazon przyporządkowywał dane zebrane za pośrednictwem naszej strony internetowej bezpośrednio do Państwa profilu Amazon, muszą się Państwo wylogować z Amazon przed odwiedzeniem naszej strony internetowej.

7.2 Google Sign-In
Na naszej stronie internetowej można zalogować się w celu utworzenia konta klienta lub zarejestrować się za pomocą usługi "Google Sign-In" firmy Google Ireland Limited, Gordon House, 4 Barrow St, Dublin, D04 E5W5, Irlandia ("Google") przy użyciu tzw. technologii pojedynczego logowania, jeśli posiadasz profil Google. Funkcję logowania Google można rozpoznać na naszej stronie internetowej po przycisku "Zaloguj się przez Google", "Zaloguj się za pomocą konta Google" lub "Zaloguj się za pomocą Google".
Gdy wywołują Państwo stronę naszej witryny internetowej, która zawiera funkcję logowania Google, Państwa przeglądarka nawiązuje bezpośrednie połączenie z serwerami Google. Zawartość przycisku logowania jest przekazywana przez Google bezpośrednio do Państwa przeglądarki i integrowana ze stroną. Dzięki tej integracji Google uzyskuje informacje, że Państwa przeglądarka wywołała odpowiednią stronę naszej witryny, nawet jeśli nie posiadają Państwo profilu Google lub nie są aktualnie zalogowani w Google. Informacje te (łącznie z Państwa adresem IP) są przekazywane przez Państwa przeglądarkę bezpośrednio na serwer Google i tam zapisywane; może to również obejmować transmisję na serwery Google LLC. w USA. Te operacje przetwarzania danych są przeprowadzane zgodnie z Art. 6 Para. 1 lit. f DSGVO na podstawie uzasadnionego interesu Google, polegającego na wyświetlaniu spersonalizowanych reklam na podstawie zachowań użytkowników.
Korzystając z przycisku logowania Google na naszej stronie internetowej, masz również możliwość zalogowania się lub zarejestrowania na naszej stronie internetowej przy użyciu swoich danych użytkownika Google. Tylko w przypadku wyrażenia przez Państwa wyraźnej zgody zgodnie z Art. 6 (1) lit. a DSGVO przed procesem rejestracji na podstawie odpowiedniej informacji o wymianie danych z Google, podczas korzystania z przycisku Google otrzymamy od Google ogólne i publicznie dostępne informacje zapisane w Państwa profilu, w zależności od Państwa osobiście wprowadzonych ustawień ochrony danych w Google. Informacje te obejmują identyfikator użytkownika, nazwisko, zdjęcie profilowe, wiek i płeć.
Zwracamy uwagę, że w związku ze zmianami w polityce prywatności i warunkach użytkowania Google, zgoda może skutkować również przekazaniem zdjęć profilowych, identyfikatorów użytkowników znajomych i listy znajomych, jeśli w ustawieniach prywatności w Google zostały one oznaczone jako "publiczne". Przekazane przez Google dane będą przez nas zapisywane i przetwarzane w celu utworzenia konta użytkownika wraz z niezbędnymi danymi (tytuł, imię, nazwisko, dane adresowe, kraj, adres e-mail, data urodzenia), o ile zostały one przez Państwa udostępnione w tym celu w Google. Natomiast dane (np. informacje o Państwa zachowaniach surfingowych lub zakupowych) mogą zostać przekazane przez nas do Państwa profilu Google na podstawie Państwa zgody.
Udzieloną zgodę można w każdej chwili odwołać, wysyłając wiadomość do osoby odpowiedzialnej, wymienionej na początku niniejszej deklaracji ochrony danych.
Cel i zakres gromadzenia danych oraz ich dalszego przetwarzania i wykorzystywania przez Google, jak również Państwa prawa w tym zakresie oraz możliwości ustawień w celu ochrony Państwa prywatności znajdą Państwo w informacjach o ochronie danych osobowych Google: https://policies.google.com/privacy?hl=de&gl=de.
Warunki korzystania z usługi "Google Sign-In" można sprawdzić tutaj: https://policies.google.com/terms
Jeśli nie chcesz, aby Google przyporządkowywał dane zebrane za pośrednictwem naszej strony internetowej bezpośrednio do Twojego profilu Google, musisz wylogować się z Google przed odwiedzeniem naszej strony internetowej. Można również całkowicie uniemożliwić ładowanie wtyczek Google za pomocą dodatków do przeglądarki, np. za pomocą "Adblock Plus" (https://adblockplus.org/de/).

8) Funkcja komentarzy

W ramach funkcji komentowania na tej stronie internetowej, oprócz Twojego komentarza, zapisywane i publikowane są informacje o czasie utworzenia komentarza oraz wybranej przez Ciebie nazwie komentatora. Ponadto rejestrowany i zapisywany jest Państwa adres IP. Zapisanie adresu IP następuje ze względów bezpieczeństwa oraz w przypadku, gdy dana osoba narusza prawa osób trzecich poprzez zamieszczenie komentarza lub zamieszcza treści niezgodne z prawem. Twój adres e-mail jest nam potrzebny do skontaktowania się z Tobą, jeśli osoba trzecia zakwestionuje opublikowane przez Ciebie treści jako niezgodne z prawem. Podstawą prawną do przechowywania Twoich danych jest Art. 6 par. 1 lit. b i f DSGVO. Zastrzegamy sobie prawo do usuwania komentarzy, jeśli zostaną one zakwestionowane przez osoby trzecie jako niezgodne z prawem.

9) Wykorzystanie danych klientów do celów marketingu bezpośredniego

9.1 Rejestracja do naszego biuletynu e-mailowego
Jeśli zapiszą się Państwo do naszego newslettera, będziemy regularnie przesyłać Państwu informacje o naszych ofertach. Jedynymi obowiązkowymi danymi do przesyłania newslettera jest Państwa adres e-mail. Podanie dalszych danych jest dobrowolne i będzie wykorzystane do osobistego zwrócenia się do Państwa. Przy wysyłce newslettera stosujemy tzw. procedurę double opt-in. Oznacza to, że wyślemy Państwu newsletter tylko wtedy, gdy wyraźnie potwierdzą Państwo zgodę na otrzymywanie newslettera. Następnie wyślemy Państwu e-mail z prośbą o potwierdzenie chęci otrzymywania newslettera w przyszłości poprzez kliknięcie na odpowiedni link.
Poprzez aktywację linku potwierdzającego wyrażają Państwo zgodę na wykorzystywanie Państwa danych osobowych zgodnie z Art. 6 Para. 1 lit. a DSGVO. Podczas rejestracji w celu otrzymywania newslettera zapisujemy Państwa adres IP podany przez Państwa dostawcę usług internetowych (ISP), jak również datę i godzinę rejestracji, aby móc później śledzić ewentualne nadużycia Państwa adresu e-mail. Dane zebrane przez nas podczas rejestracji w celu otrzymywania newslettera są wykorzystywane wyłącznie w celu reklamowego zwracania się do Państwa za pośrednictwem newslettera. W każdej chwili mogą Państwo zrezygnować z otrzymywania newslettera poprzez link podany w tym celu w newsletterze lub poprzez wysłanie odpowiedniej wiadomości do osoby odpowiedzialnej wymienionej na początku. Po rezygnacji z subskrypcji Państwa adres e-mail zostanie niezwłocznie usunięty z naszej listy dystrybucyjnej newslettera, o ile nie wyrazili Państwo wyraźnej zgody na dalsze wykorzystywanie Państwa danych lub zastrzegamy sobie prawo do wykorzystywania Państwa danych w sposób wykraczający poza to, co jest dozwolone przez prawo i o czym informujemy Państwa w niniejszym oświadczeniu.

9.2 Wysyłanie newslettera pocztą elektroniczną do obecnych klientów
Jeśli przy zakupie towarów lub usług podali nam Państwo swój adres e-mail, zastrzegamy sobie prawo do regularnego przesyłania Państwu drogą elektroniczną ofert towarów lub usług podobnych do już zakupionych z naszego asortymentu. Zgodnie z § 7 ust. 3 niemieckiej ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji (UWG) nie musimy uzyskiwać na to Państwa odrębnej zgody. W tym zakresie przetwarzanie danych odbywa się wyłącznie na podstawie naszego uzasadnionego interesu w spersonalizowanej reklamie bezpośredniej zgodnie z Art. 6 Para. 1 lit. f DSGVO. Jeśli wstępnie sprzeciwiłeś się wykorzystywaniu Twojego adresu e-mail w tym celu, nie będziemy wysyłać Ci żadnych wiadomości e-mail. Mają Państwo prawo w każdej chwili, ze skutkiem na przyszłość, sprzeciwić się wykorzystywaniu Państwa adresu e-mail do wyżej wymienionych celów reklamowych, powiadamiając o tym osobę odpowiedzialną wymienioną na początku. Wiąże się to dla Państwa jedynie z kosztami transmisji według stawek podstawowych. Po otrzymaniu Państwa sprzeciwu wykorzystanie Państwa adresu e-mail do celów reklamowych zostanie natychmiast zakończone.

9.3 - Reklama listowna
Ze względu na nasz uzasadniony interes w spersonalizowanej reklamie bezpośredniej zastrzegamy sobie prawo do zapisywania Państwa imienia i nazwiska, adresu pocztowego oraz - o ile otrzymaliśmy od Państwa te dodatkowe informacje w ramach stosunku umownego - Państwa tytułu, stopnia naukowego, roku urodzenia oraz oznaczenia zawodowego, branżowego lub handlowego zgodnie z art. 6 ust. 6 Para. 1 lit. f DSGVO i wykorzystywać te informacje do przesyłania Państwu interesujących ofert i informacji o naszych produktach drogą pocztową.
W każdej chwili mogą Państwo sprzeciwić się przechowywaniu i wykorzystywaniu Państwa danych w tym celu, wysyłając wiadomość do osoby odpowiedzialnej.

9.4 Powiadamianie o dostępności towaru drogą elektroniczną
Jeśli w naszym sklepie internetowym oferujemy możliwość informowania Cię e-mailem o dostępności wybranych, czasowo niedostępnych artykułów, możesz zapisać się do naszej usługi powiadamiania e-mailem o dostępności towarów. Jeśli zapiszesz się do naszej usługi e-mailowego powiadamiania o dostępności towaru, wyślemy Ci jednorazowe powiadomienie e-mailem o dostępności wybranego przez Ciebie artykułu. Do wysłania tego powiadomienia wymagany jest tylko Twój adres e-mail. Podanie dalszych danych jest dobrowolne i może zostać wykorzystane w celu osobistego zwrócenia się do Ciebie. Przy wysyłaniu tego powiadomienia stosujemy tzw. procedurę double opt-in. Oznacza to, że wyślemy Ci odpowiednie powiadomienie dopiero wtedy, gdy wyraźnie potwierdzisz, że zgadzasz się na otrzymywanie takiej wiadomości. Następnie wyślemy Państwu e-mail z prośbą o potwierdzenie, że chcą Państwo otrzymywać takie powiadomienia poprzez kliknięcie na odpowiedni link.
Poprzez aktywację linku potwierdzającego wyrażają Państwo zgodę na wykorzystywanie Państwa danych osobowych zgodnie z Art. 6 par. 1 lit. a DSGVO. Podczas rejestracji w naszej usłudze e-mailowego powiadamiania o dostępności towarów zapisujemy Państwa adres IP wprowadzony przez Państwa dostawcę usług internetowych (ISP), jak również datę i godzinę rejestracji, aby móc później śledzić ewentualne nadużycia Państwa adresu e-mail. Dane, które pobieramy podczas rejestracji w ramach usługi e-mailowego powiadamiania o dostępności towaru, służą wyłącznie do informowania Państwa o dostępności danego artykułu w naszym sklepie internetowym. W każdej chwili mogą Państwo zrezygnować z usługi e-mailowego powiadamiania o dostępności towaru, wysyłając wiadomość do wymienionej na początku osoby odpowiedzialnej. Po wypisaniu się Państwa adres e-mail zostanie niezwłocznie usunięty z utworzonej przez nas w tym celu listy mailingowej, o ile nie wyrazili Państwo wyraźnej zgody na dalsze wykorzystywanie Państwa danych lub zastrzegamy sobie prawo do wykorzystywania Państwa danych w sposób wykraczający poza to, co jest dozwolone przez prawo i o czym informujemy Państwa w niniejszym oświadczeniu.

10) Przetwarzanie danych w celu realizacji zamówienia

10.1 O ile jest to konieczne do realizacji umowy w celu dostawy i płatności, zebrane przez nas dane osobowe są przekazywane zleconemu przedsiębiorstwu transportowemu i zleconej instytucji kredytowej zgodnie z art. 6 ust. 6 Para. 1 lit. b DSGVO.
Jeśli na podstawie odpowiedniej umowy jesteśmy Państwu winni aktualizacje towarów z elementami cyfrowymi lub produktów cyfrowych, przetwarzamy dane kontaktowe (nazwisko, adres, adres e-mail) podane przez Państwa przy składaniu zamówienia, aby w ramach naszego ustawowego obowiązku informacyjnego zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. c DSGVO poinformować Państwa osobiście za pomocą odpowiednich środków komunikacji (np. pocztą lub pocztą elektroniczną) o nadchodzących aktualizacjach w ustawowo przewidzianym terminie. 6 (1) lit. c DSGVO. Państwa dane kontaktowe będą wykorzystywane wyłącznie w celu informowania Państwa o należnych od nas aktualizacjach i będą przez nas przetwarzane w tym celu wyłącznie w zakresie niezbędnym dla danej informacji.
W celu realizacji Państwa zamówienia współpracujemy również z następującymi usługodawcami, którzy w całości lub częściowo wspierają nas w realizacji zawartych umów. Niektóre dane osobowe są przekazywane tym usługodawcom zgodnie z poniższymi informacjami.

10.2 W celu wypełnienia naszych zobowiązań umownych wobec naszych klientów współpracujemy z zewnętrznymi partnerami wysyłkowymi. Przekazujemy Państwa nazwisko, jak również adres dostawy oraz, jeśli jest to konieczne do realizacji dostawy, Państwa numer telefonu wybranemu przez nas partnerowi spedycyjnemu wyłącznie w celu realizacji dostawy towarów Art. 6 par. 1 lit. b DSGVO.

10.3 Korzystanie z usług specjalnych usługodawców w celu przetwarzania i realizacji zamówień
- Amazon Fulfillment (FBA)
Realizacja zamówienia odbywa się u usługodawcy "Amazon" (Amazon EU S.a. r.l., 38 avenue John F. Kennedy, L-1855 Luxembourg) w ramach usługi "Shipping by Amazon" (= Fulfillment by Amazon). Państwa dane osobowe zostaną przekazane firmie Amazon wyłącznie w celu realizacji zamówienia online. Przekazanie danych odbywa się zgodnie z Art. 6 Para. 1 lit. b DSGVO i tylko w takim zakresie, w jakim jest to konieczne do realizacji zamówienia. Szczegółowe informacje na temat ochrony danych i polityki prywatności firmy Amazon można znaleźć pod następującym linkiem: https://www.amazon.de/gp/help/customer/display.html/ref=footer_privacy?ie=UTF8&nodeId=3312401.
- DHL Fulfillment
Realizacja zamówienia jest wykonywana przez usługodawcę DHL Home Delivery GmbH, Sträßchensweg 10, 53113 Bonn, Niemcy, w ramach "Shipping by DHL Fulfillment". Dane osobowe użytkownika są przekazywane DHL Fulfillment wyłącznie w celu realizacji zamówienia online zgodnie z Art. 6 Para. 1 lit. b DSGVO.
- Rynki wielkopowierzchniowe
Realizacja zamówienia odbywa się za pośrednictwem usługodawcy "plentymarkets" (plentysystems AG, Bürgermeister-Brunner-Str. 15, 34117 Kassel). Imię i nazwisko, adres oraz ewentualnie inne dane osobowe zostaną przekazane plentymarkets zgodnie z Art. 6 Para. 1 lit. b DSGVO wyłącznie w celu realizacji zamówienia online. Państwa dane będą przekazywane tylko w takim zakresie, w jakim jest to rzeczywiście konieczne do realizacji zamówienia. Szczegóły dotyczące ochrony danych plentymarkets oraz deklarację ochrony danych plentymarkets GmbH można znaleźć na stronie internetowej plentymarkets pod adresem "plentymarkets.eu".

10.4 Przekazywanie danych osobowych dostawcom usług przewozowych
- Poczta Niemiecka
Jeśli dostawa towaru realizowana jest przez Deutsche Post (Deutsche Post AG, Charles-de-Gaulle-Straße 20, 53113 Bonn, Niemcy), przekażemy Państwa adres e-mail do Deutsche Post zgodnie z Art. 6 Para. 1 lit. a DSGVO przed dostawą towaru w celu uzgodnienia terminu dostawy lub powiadomienia o dostawie, o ile wyrazili Państwo na to wyraźną zgodę w procesie zamawiania. W przeciwnym razie przekazujemy Deutsche Post nazwisko odbiorcy i adres dostawy tylko w celu realizacji dostawy zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a DSGVO. 6 Para. 1 lit. b DSGVO. Informacje te są przekazywane tylko wtedy, gdy jest to konieczne do dostawy towaru. W tym przypadku nie jest możliwe wcześniejsze uzgodnienie terminu dostawy z Deutsche Post lub powiadomienie o dostawie.
Zgoda może być w każdej chwili odwołana ze skutkiem na przyszłość wobec wyżej wymienionej osoby odpowiedzialnej lub wobec Deutsche Post.
- BRT
Jeśli towary są dostarczane przez BRT (BRT S.p.A., Piazza Diaz 7 - 20123 Milano / Włochy), przekażemy Państwa adres e-mail do BRT zgodnie z Art. 6 Para. 1 lit. a DSGVO przed dostawą towaru w celu uzgodnienia terminu dostawy lub powiadomienia o dostawie, o ile wyrazili Państwo na to wyraźną zgodę w procesie zamawiania. W przeciwnym razie przekazujemy BRT nazwę odbiorcy i adres dostawy tylko w celu realizacji dostawy zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a DSGVO. 6 Para. 1 lit. b DSGVO. Informacje te są przekazywane tylko wtedy, gdy jest to konieczne do dostawy towaru. W takim przypadku wcześniejsze uzgodnienie terminu dostawy z BRT lub powiadomienie o dostawie nie jest możliwe.
Zgoda może być w każdej chwili odwołana ze skutkiem na przyszłość wobec wyżej wymienionej osoby odpowiedzialnej lub wobec BRT.
- DHL
Jeśli towar dostarczany jest przez firmę transportową DHL (DHL Paket GmbH, Sträßchensweg 10, 53113 Bonn), przekazujemy DHL Państwa adres e-mail zgodnie z art. 6 Para. 1 lit. a DSGVO przed dostawą towaru w celu uzgodnienia terminu dostawy lub powiadomienia o dostawie, o ile użytkownik wyraził na to wyraźną zgodę w procesie zamawiania. W przeciwnym razie przekazujemy DHL nazwę odbiorcy i adres dostawy tylko w celu realizacji dostawy zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a DSGVO. 6 Para. 1 lit. b DSGVO. Informacje te są przekazywane tylko wtedy, gdy jest to konieczne do dostawy towaru. W takim przypadku wcześniejsze uzgodnienie terminu dostawy z DHL lub powiadomienie o dostawie nie jest możliwe.
Zgoda może być w każdej chwili cofnięta ze skutkiem na przyszłość wobec wyżej wymienionej osoby odpowiedzialnej lub wobec dostawcy usług transportowych DHL.
- DPD
Jeśli towar dostarczany jest przez firmę transportową DPD (DPD Deutschland GmbH, Wailandtstraße 1, 63741 Aschaffenburg, Niemcy), przed dostawą towaru przekazujemy DPD Państwa adres e-mail i numer telefonu zgodnie z art. 6 Para. 1 lit. a DSGVO w celu uzgodnienia terminu dostawy lub powiadomienia o dostawie, o ile wyrazili Państwo na to wyraźną zgodę w procesie zamawiania. W przeciwnym razie przekazujemy nazwisko odbiorcy i adres dostawy firmie DPD wyłącznie w celu realizacji dostawy zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a DSGVO. 6 Para. 1 lit. b DSGVO. Informacje te są przekazywane tylko wtedy, gdy jest to konieczne do dostawy towaru. W tym przypadku nie jest możliwe wcześniejsze uzgodnienie terminu dostawy z DPD lub powiadomienie o dostawie.
Zgodę można w każdej chwili odwołać ze skutkiem na przyszłość wobec wyżej wymienionej osoby odpowiedzialnej lub wobec dostawcy usług transportowych DPD.
- FedEx
Jeśli towar dostarczany jest przez dostawcę usług transportowych FedEx (FedEx Express Germany GmbH, Langer Kornweg 34 k, 65451 Kelsterbach), przekazujemy FedEx Państwa adres e-mail i numer telefonu przed dostawą towaru zgodnie z art. 6 Para. 1 lit. a DSGVO w celu uzgodnienia terminu dostawy lub powiadomienia o dostawie, o ile wyrazili Państwo na to wyraźną zgodę w procesie zamawiania. W przeciwnym razie przekazujemy nazwisko odbiorcy i adres dostawy firmie FedEx tylko w celu realizacji dostawy zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a DSGVO. 6 Para. 1 lit. b DSGVO. Informacje te są przekazywane tylko wtedy, gdy jest to konieczne do dostawy towaru. W tym przypadku nie jest możliwe wcześniejsze uzgodnienie terminu dostawy z FedEx lub powiadomienie o dostawie.
Zgoda może być w każdej chwili odwołana ze skutkiem na przyszłość wobec wyżej wymienionej osoby odpowiedzialnej lub wobec dostawcy usług transportowych FedEx.
- Ogólny nocleg (GO!)
Jeśli dostawa towaru realizowana jest przez usługodawcę transportowego GO! Express & Logistics (Deutschland) GmbH, Brühler Straße 9, 53119 Bonn), przekażemy GO! Państwa adres e-mail zgodnie z Art. 6 Para. 1 lit. a DSGVO przed dostawą towaru w celu uzgodnienia terminu dostawy lub w celu powiadomienia o dostawie, o ile wyraziłeś na to wyraźną zgodę w procesie zamawiania. W przeciwnym razie przekazujemy firmie GO! nazwę odbiorcy i adres dostawy tylko w celu realizacji dostawy zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a DSGVO. 6 Para. 1 lit. b DSGVO. Informacje te zostaną przekazane tylko wtedy, gdy jest to konieczne do dostawy towaru. W tym przypadku nie jest możliwe wcześniejsze uzgodnienie terminu dostawy z GO! lub powiadomienie o dostawie.
Zgoda ta może zostać w każdej chwili odwołana ze skutkiem na przyszłość wobec wyżej wymienionej osoby odpowiedzialnej lub wobec dostawcy usług transportowych GO!
- GLS
Jeśli towary są dostarczane przez dostawcę usług transportowych GLS (General Logistics Systems Germany GmbH & Co. OHG, GLS Germany-Straße 1 - 7, 36286 Neuenstein, Niemcy), przekażemy GLS Państwa adres e-mail zgodnie z Art. 6 Para. 1 lit. a DSGVO przed dostawą towaru w celu uzgodnienia terminu dostawy lub powiadomienia o dostawie, o ile wyrazili Państwo na to wyraźną zgodę w procesie zamawiania. W przeciwnym razie przekazujemy GLS nazwisko odbiorcy i adres dostawy tylko w celu realizacji dostawy zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a DSGVO. 6 Para. 1 lit. b DSGVO. Informacje te są przekazywane tylko wtedy, gdy jest to konieczne do dostawy towaru. W tym przypadku wcześniejsze uzgodnienie terminu dostawy z GLS lub przekazanie informacji o statusie dostawy przesyłki nie jest możliwe.
Zgoda ta może być w każdej chwili odwołana ze skutkiem na przyszłość wobec wyżej wymienionej osoby odpowiedzialnej lub wobec dostawcy usług transportowych GLS.
- Hermes
Jeśli towar dostarczany jest przez dostawcę usług transportowych Hermes (Hermes Logistik Gruppe Deutschland GmbH, Essener Straße 89, 22419 Hamburg), przekazujemy Państwa adres e-mail firmie Hermes przed dostawą towaru zgodnie z Art. 6 Para. 1 lit. a DSGVO w celu uzgodnienia terminu dostawy lub w celu powiadomienia o dostawie, o ile w procesie zamawiania wyrazili Państwo na to wyraźną zgodę. W przeciwnym razie przekazujemy Hermes nazwisko odbiorcy i adres dostawy tylko w celu realizacji dostawy zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a DSGVO. 6 Para. 1 lit. b DSGVO. Informacje te są przekazywane tylko wtedy, gdy jest to konieczne do dostawy towaru. W tym przypadku nie jest możliwe wcześniejsze uzgodnienie terminu dostawy z firmą Hermes lub przekazanie informacji o statusie dostawy przesyłki.
Zgoda ta może zostać w każdej chwili odwołana ze skutkiem na przyszłość wobec wyżej wymienionej osoby odpowiedzialnej lub wobec dostawcy usług transportowych Hermes.
- Poczta austriacka
Jeśli towary są dostarczane przez dostawcę usług transportowych Österreichische Post (Österreichische Post Aktiengesellschaft, Rochusplatz 1, 1030 Wiedeń, Austria), przekażemy Państwa adres e-mail do Österreichische Post przed dostawą towarów zgodnie z art. 6 Para. 1 lit. a DSGVO w celu uzgodnienia terminu dostawy lub powiadomienia o dostawie, o ile wyrazili Państwo na to wyraźną zgodę w procesie zamawiania. W przeciwnym razie przekazujemy nazwisko odbiorcy i adres dostawy do Austrian Post tylko w celu realizacji dostawy zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a DSGVO. 6 Para. 1 lit. b DSGVO. Informacje te zostaną przekazane tylko wtedy, gdy jest to konieczne do dostawy towaru. W tym przypadku wcześniejsze uzgodnienie terminu dostawy z Austrian Post lub przekazanie informacji o statusie dostawy przesyłki nie jest możliwe.
Zgoda może być w każdej chwili odwołana ze skutkiem na przyszłość wobec wyżej wymienionej osoby odpowiedzialnej lub wobec dostawcy usług transportowych Austrian Post.
- Usługi pocztowe CH
Jeśli dostawa towaru realizowana jest przez dostawcę usług transportowych Post CH (Schweizerische PostAG, Schweiz, Wankdorfallee 4, 3030 Bern), przekażemy Poczcie CH Państwa adres e-mail przed dostawą towaru w celu uzgodnienia terminu dostawy lub w celu powiadomienia o dostawie, o ile wyrazili Państwo na to wyraźną zgodę w procesie zamawiania. W przeciwnym razie przekazujemy spółce Post CH jedynie nazwę odbiorcy i adres dostawy w celu realizacji dostawy. Informacje te zostaną przekazane tylko wtedy, gdy jest to konieczne do dostawy towaru. W tym przypadku nie jest możliwe wcześniejsze uzgodnienie terminu dostawy z CH Post lub przekazanie informacji o statusie dostawy przesyłki.
Zgoda ta może zostać w każdej chwili odwołana ze skutkiem na przyszłość wobec wyżej wymienionej osoby odpowiedzialnej lub wobec dostawcy usług transportowych Post CH.
- TROTYL
Jeśli towary są dostarczane przez dostawcę usług transportowych TNT (TNT Express GmbH, Haberstraße 2, 53842 Troisdorf), przekażemy TNT Państwa adres e-mail przed dostawą towarów zgodnie z Art. 6 Para. 1 lit. a DSGVO w celu uzgodnienia terminu dostawy lub powiadomienia o dostawie, o ile wyrazili Państwo na to wyraźną zgodę w procesie zamawiania. W przeciwnym razie przekazujemy TNT nazwisko odbiorcy i adres dostawy tylko w celu realizacji dostawy zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a DSGVO. 6 Para. 1 lit. b DSGVO. Informacje te są przekazywane tylko wtedy, gdy jest to konieczne do dostawy towaru. W tym przypadku wcześniejsze uzgodnienie terminu dostawy z TNT lub przekazanie informacji o statusie dostawy przesyłki nie jest możliwe.
Zgoda ta może być w każdej chwili odwołana ze skutkiem na przyszłość wobec wyżej wymienionej osoby odpowiedzialnej lub wobec dostawcy usług transportowych TNT.
- UPS
Jeśli towary są dostarczane przez dostawcę usług transportowych UPS (United Parcel Service Deutschland Inc. & Co. OHG, Görlitzer Straße 1, 41460 Neuss), przekażemy UPS Państwa adres e-mail przed dostawą towaru zgodnie z Art. 6 Para. 1 lit. a DSGVO w celu uzgodnienia terminu dostawy lub powiadomienia o dostawie, o ile w procesie zamawiania wyrazili Państwo na to wyraźną zgodę. W przeciwnym razie przekazujemy UPS nazwę odbiorcy i adres dostawy tylko w celu realizacji dostawy zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a DSGVO. 6 Para. 1 lit. b DSGVO. Przekazanie danych będzie miało miejsce tylko wtedy, gdy będzie to konieczne do dostawy towaru. W tym przypadku nie jest możliwe wcześniejsze uzgodnienie terminu dostawy z firmą UPS ani przekazanie informacji o statusie dostawy przesyłki.
Zgoda może zostać w każdej chwili cofnięta ze skutkiem na przyszłość wobec wyżej wymienionej osoby odpowiedzialnej lub wobec dostawcy usług transportowych UPS.

10.5 Korzystanie z usług dostawców usług płatniczych (usługi płatnicze)
- Amazon Pay
Jeśli wybierzesz metodę płatności "Amazon Pay", płatność zostanie zrealizowana za pośrednictwem dostawcy usług płatniczych Amazon Payments Europe s.c.a., 38 avenue J.F. Kennedy, L-1855 Luxembourg (dalej: "Amazon Payments"), któremu przekażemy informacje podane przez Ciebie podczas procesu zamawiania, wraz z informacjami o Twoim zamówieniu, zgodnie z Art. 6 (1) lit. b DSGVO. Państwa dane będą przekazywane wyłącznie w celu realizacji płatności za pośrednictwem dostawcy usług płatniczych Amazon Payments i tylko w zakresie, w jakim jest to konieczne do tego celu. Jeśli podczas korzystania z Amazon Pay zostaną ustawione pliki cookie, tj. małe pliki tekstowe, które są zapisywane na urządzeniu końcowym, odbywa się to wyłącznie na podstawie Państwa wyraźnej zgody zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. b DSGVO. 6 Para. 1 lit. a DSGVO. Zgodę tę można w każdej chwili odwołać za pośrednictwem wdrożonego na stronie internetowej "narzędzia do wyrażania zgody na pliki cookie". Dalsze informacje na temat przepisów dotyczących ochrony danych osobowych w Amazon Payments można uzyskać pod następującym adresem internetowym: https://pay.amazon.de/help/82974
- Apple Pay
Jeśli zdecydują się Państwo na metodę płatności "Apple Pay" Apple Distribution International (Apple), Hollyhill Industrial Estate, Hollyhill, Cork, Irlandia, przetwarzanie płatności odbywa się za pośrednictwem funkcji "Apple Pay" Państwa urządzenia końcowego z systemem iOS, watchOS lub macOS poprzez obciążenie karty płatniczej zdeponowanej w "Apple Pay". Apple Pay wykorzystuje funkcje bezpieczeństwa, które są zintegrowane w sprzęcie i oprogramowaniu urządzenia, aby chronić transakcje. Aby uruchomić płatność, musisz wprowadzić wcześniej zdefiniowany przez Ciebie kod i zweryfikować go za pomocą funkcji "Face ID" lub "Touch ID" Twojego urządzenia końcowego.
Na potrzeby przetwarzania płatności informacje podane przez użytkownika w trakcie procesu zamawiania wraz z informacjami o zamówieniu zostaną przekazane Apple w postaci zaszyfrowanej. Następnie Apple ponownie szyfruje te dane za pomocą klucza specyficznego dla programisty, zanim dane te zostaną przekazane dostawcy usług płatniczych karty płatniczej zapisanej w Apple Pay w celu realizacji płatności. Szyfrowanie gwarantuje, że tylko strona internetowa, na której dokonano zakupu, ma dostęp do danych dotyczących płatności. Po dokonaniu płatności Apple wysyła numer konta urządzenia oraz dynamiczny kod bezpieczeństwa specyficzny dla danej transakcji do witryny źródłowej w celu potwierdzenia powodzenia płatności.
Jeśli dane osobowe są przetwarzane podczas opisanych transferów, przetwarzanie odbywa się wyłącznie w celu przetwarzania płatności zgodnie z art. 6 par. 1 lit. b DSGVO.
Apple przechowuje zanonimizowane dane dotyczące transakcji, w tym przybliżoną kwotę zakupu, przybliżoną datę i godzinę oraz informację, czy transakcja została zakończona pomyślnie. Anonimizacja całkowicie eliminuje możliwość jakichkolwiek odniesień osobistych. Apple wykorzystuje zanonimizowane dane w celu doskonalenia Apple Pay oraz innych produktów i usług Apple.
Gdy korzystasz z Apple Pay na telefonie iPhone lub Apple Watch w celu sfinalizowania zakupu dokonanego za pośrednictwem Safari na komputerze Mac, komputer Mac i urządzenie autoryzujące komunikują się za pośrednictwem zaszyfrowanego kanału na serwerach Apple. Apple nie przetwarza ani nie przechowuje żadnych z tych informacji w formacie umożliwiającym identyfikację użytkownika. W ustawieniach iPhone'a możesz wyłączyć możliwość korzystania z Apple Pay na komputerze Mac. Przejdź do zakładki "Wallet & Apple Pay" i usuń zaznaczenie opcji "Zezwalaj na płatności na Macu".
Więcej informacji na temat ochrony danych w ramach Apple Pay można znaleźć pod następującym adresem internetowym: https://support.apple.com/de-de/HT203027
- Płatność gotówką przez Płatność gotówką
Jeżeli wybiorą Państwo metodę płatności "Płatność gotówką", przekażemy Państwa dane osobowe (imię i nazwisko, ulica, numer domu, kod pocztowy, miejscowość, data urodzenia, adres e-mail i ewentualnie numer telefonu) dostawcy usług płatniczych Cash Payment Solutions GmbH, Dircksenstr. 40, 10178 Berlin, zgodnie z Art. 6 Para. 1 lit. b DSGVO, aby firma Cash Payment Solutions GmbH mogła przekazać Państwu indywidualnie wygenerowany numer lub kod kreskowy (tzw. "potwierdzenie płatności") dla danej transakcji. Informacje te są przekazywane tylko w zakresie, w jakim są one niezbędne do realizacji metody płatności "Cash Payment". Za pomocą dowodu płatności mogą Państwo uregulować koszty transakcji płacąc gotówką w placówkach firm partnerskich Cash Payment Solutions GmbH. Firma partnerska Barzahlen przekazuje potwierdzenie płatności w czasie rzeczywistym, po czym można natychmiast rozpocząć proces wysyłki, o ile towar jest dostępny natychmiast.
W celu realizacji metody płatności "Barzahlen" Cash Payment Solutions GmbH korzysta z usług instytucji kredytowej NordFinanz Bank Aktiengesellschaft, Martinistraße 48, 28195 Bremen (zwanej dalej "NordFinanz") i przekazuje jej Państwa dane płatnicze zgodnie z Art. 6 Para. 1 lit. b DSGVO - o ile jest to konieczne do realizacji płatności gotówkowej.
Zarówno Cash Payment Solutions GmbH, jak i NordFinanz wykorzystują Państwa dane osobowe wyłącznie w celu realizacji metody płatności "Barzahlen" oraz w celu przestrzegania przepisów dotyczących prania brudnych pieniędzy.
- Billie GmbH
Jeśli wybiorą Państwo metodę płatności "Dostawa na konto" za pośrednictwem Billie, przekażemy Państwa dane płatnicze firmie Billie GmbH, Charlottenstraße 4, 10969 Berlin, w celu realizacji płatności zgodnie z Art. 6 Para. 1 lit. b DSGVO. Podczas procesu zamawiania zostaną Państwo poproszeni o podanie swoich danych osobowych (imię i nazwisko, ulica, numer domu, kod pocztowy, miejscowość, data urodzenia, adres e-mail, numer telefonu, a w przypadku polecenia zapłaty podane dane konta). W celu zabezpieczenia naszego prawnie uzasadnionego interesu, jakim jest określenie wypłacalności naszych klientów, dane te są przez nas przekazywane firmie Billie GmbH w celu sprawdzenia zdolności kredytowej zgodnie z Art. 6 Para. 1 lit. f DSGVO. Na podstawie podanych przez Państwa danych osobowych oraz innych danych (takich jak koszyk zakupów, kwota rachunku, historia zamówień, doświadczenie w dokonywaniu płatności) Billie GmbH sprawdza, czy wybrana przez Państwa opcja płatności może zostać przyznana w odniesieniu do ryzyka płatności i/lub ryzyka nieściągalności wierzytelności. W celu podjęcia decyzji w zakresie sprawdzenia wniosku, oprócz wewnętrznych kryteriów Billie GmbH zgodnie z Art. 6 ust. 6, mogą zostać uwzględnione informacje o tożsamości i zdolności kredytowej pochodzące z następujących agencji kredytowych. 6 Para. 1 lit. f DSGVO:
- Creditreform Berlin Wolfram KG, Karl-Heinrich-Ulrichs-Straße 1, 10787 Berlin,
- Creditreform Boniversum GmbH, Hammfelddamm 13, 41460 Neuss,
- SCHUFA Holding AG, Kormoranweg 5, 65201 Wiesbaden (zwana dalej "SCHUFA")
- Euler Hermes Germany, Friedensallee 254, 22763 Hamburg, Niemcy
Raport kredytowy może zawierać wartości prawdopodobieństwa (tzw. wartości punktowe). O ile wartości punktowe są uwzględnione w raporcie kredytowym, mają one swoją podstawę w naukowo uznanej procedurze matematyczno-statystycznej. Obliczenia wartości punktowych obejmują między innymi dane adresowe.
W każdej chwili mogą Państwo sprzeciwić się przetwarzaniu swoich danych, wysyłając wiadomość do administratora danych lub do Billie GmbH. Billie GmbH może jednak nadal być uprawniona do przetwarzania Państwa danych osobowych, jeśli jest to konieczne do realizacji płatności zgodnie z umową.
- Billpay
W przypadku wyboru sposobu płatności "polecenie zapłaty" i/lub "dostawa na konto" i/lub "sprzedaż ratalna" za pośrednictwem Billpay, zostaną Państwo poproszeni o podanie w procesie zamawiania swoich danych osobowych (imię i nazwisko, ulica, numer domu, kod pocztowy, miejscowość, data urodzenia, adres e-mail, numer telefonu, a w przypadku polecenia zapłaty podane dane konta).
W celu zabezpieczenia naszego prawnie uzasadnionego interesu polegającego na określeniu wypłacalności naszych klientów, dane te są przekazywane przez nas do Klarna Bank AB (publ), działającego poprzez swój oddział w Niemczech, Klarna Bank AB, Oddział Niemiecki, Chausseestraße 117, 10115 Berlin (zwanego dalej "Klarna") w celu sprawdzenia zdolności kredytowej zgodnie z Art. 6 Para. 1 lit. f DSGVO. Klarna sprawdza na podstawie podanych przez Państwa danych osobowych oraz innych danych (takich jak koszyk zakupów, kwota faktury, historia zamówień, doświadczenie w dokonywaniu płatności), czy wybrana przez Państwa opcja płatności może zostać przyznana w odniesieniu do ryzyka płatności i/lub ryzyka nieściągalności wierzytelności. W celu podjęcia decyzji w zakresie sprawdzenia wniosku, oprócz wewnętrznych kryteriów Klarna mogą zostać uwzględnione informacje dotyczące tożsamości i zdolności kredytowej pochodzące z następujących agencji kredytowych zgodnie z art. 6 (1) lit. f DS. 6 (1) lit. f DSGVO:
- CRIF GmbH, Leopoldstraße 244, 80807 Monachium, Tel: +49 (0)89 508073-0, Fax: - 31
- Creditreform Boniversum GmbH, Hammfelddamm 13, 41460 Neuss, Tel: +49 (0)2131-109-501, Fax: -557
- infoscore Consumer Data GmbH (arvato), Rheinstraße 99, D-76532 Baden-Baden, Tel: +49 (0)7221-5040-1000, Fax: -1001
- CRIF GmbH, Friesenweg 4, Building 12, 22763 Hamburg, Niemcy, Tel: +49 (0)40-89803-0, Fax: -419
- SCHUFA Holding AG, Kormoranweg 5, D-65201 Wiesbaden, Tel: +49 (0)611-9278-0, Fax: -109
- Regis24 GmbH, Zehdenicker Str. 21, D-10119 Berlin, Tel: +49 (0)30-44350240
Raport kredytowy może zawierać wartości prawdopodobieństwa (tzw. wartości punktowe). O ile wartości punktowe są uwzględnione w raporcie kredytowym, mają one swoją podstawę w naukowo uznanej procedurze matematyczno-statystycznej. Obliczenia wartości punktowych obejmują między innymi dane adresowe.
W celu sprawdzenia tożsamości Państwa dane osobowe zostaną przekazane do jednej z powyższych agencji kredytowych zgodnie z art. 6 par. 1 lit. f DSGVO. Następnie agencja kredytowa poinformuje Państwa o stopniu zgodności przechowywanych w niej danych osobowych z danymi podanymi przez Państwa w procentach, a także, w stosownych przypadkach, o odniesieniu do kontroli tożsamości przeprowadzonej w przeszłości przez agencję kredytową. Na podstawie przekazanych wskaźników zgodności Klarna może zatem stwierdzić, czy osoba pod podanym przez Państwa adresem jest przechowywana w bazie danych agencji kredytowej.
Dalsze informacje na temat polityki ochrony danych osobowych Billpay można uzyskać pod następującym adresem internetowym: https://www.billpay.de/de/datenschutz-de/.
W każdej chwili mogą Państwo sprzeciwić się przetwarzaniu swoich danych, wysyłając wiadomość do administratora danych lub do firmy Klarna. Klarna może jednak nadal być uprawniona do przetwarzania Państwa danych osobowych, jeżeli jest to niezbędne do przetwarzania płatności zgodnie z umową.
- BillSAFE
W przypadku wyboru metody płatności "zakup na rachunek" za pośrednictwem BillSAFE, w procesie zamówienia zostaną Państwo poproszeni o podanie swoich danych osobowych (imię i nazwisko, ulica, numer domu, kod pocztowy, miasto, data urodzenia i adres e-mail). W celu ochrony naszego uzasadnionego interesu, jakim jest sprawdzenie wypłacalności naszych klientów, przekazujemy te dane firmie PayPal (Europe) S.a.r.l. et Cie, S.C.A., 22-24 Boulevard Royal, L-2449 Luxembourg w celu sprawdzenia zdolności kredytowej zgodnie z Art. 6 Para. 1 lit. f DSGVO. Na podstawie podanych przez Użytkownika danych osobowych oraz dalszych danych (takich jak koszyk zakupów, kwota faktury, historia zamówień, doświadczenie w zakresie płatności) firma PayPal (Europe) sprawdza, czy wybrana przez Użytkownika opcja płatności może zostać przyznana w odniesieniu do ryzyka związanego z płatnościami i/lub złymi długami. W celu podjęcia decyzji w ramach sprawdzania wniosku oprócz kryteriów wewnętrznych firmy PayPal mogą zostać uwzględnione informacje o tożsamości i wiarygodności kredytowej pochodzące z następujących agencji kredytowych zgodnie z Art. 6 Para. 1 lit. f DSGVO:
- SCHUFA Holding AG, Kormoranweg 5, D-65201 Wiesbaden, Tel: +49 (0)611-9278-0, Fax: -109.
- CRIF GmbH, Leopoldstrasse 244, 80807 Monachium, Niemcy, Tel: +49 (0)89 508073-0, Fax: - 31
- accumio finance services GmbH Customer Care Service Center, P.O. Box 110254, 30099 Hanover, Niemcy
- infoscore Consumer Data GmbH (arvato), Rheinstraße 99, D-76532 Baden-Baden, Tel: +49 (0)7221-5040-1000, Fax: -1001
- CRIF GmbH, Friesenweg 4, Building 12, 22763 Hamburg, Niemcy, Tel: +49 (0)40-89803-0, Fax: -419
- Tesch mediafinanz AG, Weiße Breite 5, 49084 Osnabrück, Tel: +49 (0)541- 2029-0, Fax: -101
- Creditreform Boniversum GmbH, Hammfelddamm 13, 41460 Neuss, Tel: +49 (0)2131-109-501, Fax: -557
Raport kredytowy może zawierać wartości prawdopodobieństwa (tzw. wartości punktowe). O ile wartości punktowe są uwzględnione w raporcie kredytowym, mają one swoją podstawę w naukowo uznanej procedurze matematyczno-statystycznej. Obliczenia wartości punktowych obejmują między innymi dane adresowe.
W celu sprawdzenia tożsamości Państwa dane osobowe zostaną przekazane do jednej z powyższych agencji kredytowych zgodnie z art. 6 par. 1 lit. f DSGVO. Następnie agencja kredytowa poinformuje Użytkownika o stopniu zgodności przechowywanych w niej danych osobowych z danymi podanymi przez Użytkownika w procentach, a także, w stosownych przypadkach, odniesie się do wcześniejszego sprawdzenia tożsamości przeprowadzonego w agencji kredytowej. Firma PayPal może więc na podstawie przekazanych wskaźników zgodności określić, czy osoba pod podanym przez Ciebie adresem jest przechowywana w bazie danych agencji kredytowej. Dalsze informacje na temat postanowień dotyczących ochrony danych w ramach usługi BillSAFE firmy PayPal można uzyskać pod następującym adresem internetowym: https://www.billsafe.de/privacy-policy/buyer.
W każdej chwili mogą Państwo wnieść sprzeciw wobec przetwarzania Państwa danych, powiadamiając o tym administratora danych lub BillSAFE. BillSAFE może jednak nadal być uprawniona do przetwarzania Twoich danych osobowych, jeżeli jest to konieczne do realizacji płatności zgodnie z umową.
- BS PAYONE
Jeśli wybiorą Państwo metodę płatności oferowaną przez operatora płatności BS PAYONE, płatność zostanie zrealizowana przez operatora płatności BS PAYONE GmbH, Lyoner Straße 9, 60528 Frankfurt/Main, któremu przekażemy Państwa dane podane podczas procesu zamawiania wraz z informacjami dotyczącymi Państwa zamówienia zgodnie z Art. 6 Para. 1 lit. b DSGVO. Państwa dane będą przekazywane wyłącznie w celu realizacji płatności za pośrednictwem operatora płatności PAYONE i tylko w takim zakresie, w jakim jest to konieczne do tego celu.
- Coinbase Commerce
Jeśli użytkownik wybierze metodę płatności "kryptowaluty", przetwarzanie płatności będzie odbywać się za pośrednictwem dostawcy usług płatniczych "Coinbase Commerce" firmy Toshi Holdings Pte. Ltd, One Marina Boulevard, #28-00, Singapur 018989 ("Coinbase Commerce").
Aby dokonać płatności, zostaniesz przekierowany na automatycznie wygenerowaną stronę Coinbase Commerce. Tam zobaczysz szczegóły transakcji, aby móc dokonać transakcji za pomocą wybranego przez Ciebie oprogramowania portfela. Po tym jak transakcja zostanie uruchomiona i rozpoznana, zostaniesz przekierowany z powrotem do kasy na naszej stronie. W celu przetworzenia płatności, tylko informacje związane z transakcją są przechowywane w odpowiednim blockchainie kryptowaluty, przekazanie danych osobowych do Coinbase Commerce zasadniczo nie ma miejsca.
Jeśli w poszczególnych przypadkach przekazywane są dane osobowe, to wyłącznie w celu realizacji płatności zgodnie z art. 6 (1) lit. b DSGVO. 6 (1) lit. b DSGVO. W tym celu Coinbase Commerce wdrożyło standardowe klauzule umowne zatwierdzone przez Komisję Europejską, które mają na celu zapewnienie zgodności z europejskim poziomem ochrony danych w Singapurze.
Więcej informacji na temat ochrony danych przez Coinbase Commerce można znaleźć pod adresem URL: https://commerce.coinbase.com/legal/privacy-policy/
- Płatności ComGate
Korzystamy z usług dostawcy usług płatniczych ComGate Payments, jak, Gočárova třída 1754 / 48b, 500 02 Hradec Králové, Republika Czeska ("ComGate Payments"). Jeśli wybierzesz metodę płatności oferowaną przez dostawcę usług płatniczych ComGate Payments, przetwarzanie płatności zostanie przeprowadzone przez ComGate Payments, któremu przekażemy informacje podane przez Ciebie podczas procesu zamawiania, wraz z informacjami o Twoim zamówieniu (nazwisko, adres, numer konta, kod banku, numer karty kredytowej, jeśli dotyczy, kwota faktury, waluta i numer transakcji) zgodnie z art. 6 (1) lit. b DS. 6 (1) lit. b DSGVO. Państwa dane będą przekazywane wyłącznie w celu przetwarzania płatności przez ComGate Payments i tylko w zakresie niezbędnym do tego celu. Więcej informacji na temat ochrony danych przez ComGate Payments można znaleźć pod następującym adresem internetowym: https://www.comgate.cz/nakladani-s-osobnimi-udaji-u-platebni-brany-a-platebniho-terminalu-comgate.
- Komputronik
Jeśli zdecydujesz się na płatność kartą kredytową za pośrednictwem dostawcy usług płatniczych Computop, płatność zostanie zrealizowana przez dostawcę usług płatniczych Computop GmbH, Schwarzenbergstr. 4, 96050 Bamberg, któremu przekażemy informacje podane przez Ciebie podczas procesu zamawiania wraz z informacjami o Twoim zamówieniu, zgodnie z Art. 6 Para. 1 lit. b DSGVO. Państwa dane będą przekazywane wyłącznie w celu realizacji płatności u dostawcy usług płatniczych Computop i tylko w takim zakresie, w jakim jest to konieczne do tego celu. Dalsze informacje na temat polityki ochrony danych Computop można uzyskać pod następującym adresem internetowym: https://www.computop.com/de/datenschutz.
- ConCardis
Jeśli zdecydujesz się na płatność kartą kredytową za pośrednictwem dostawcy usług płatniczych ConCardis, płatność zostanie zrealizowana za pośrednictwem dostawcy usług płatniczych ConCardis GmbH, Helfmann-Park 7, 65760 Eschborn, któremu przekażemy informacje podane przez Ciebie podczas procesu zamawiania wraz z informacjami o Twoim zamówieniu, zgodnie z Art. 6 (1) lit. b DSGVO. Państwa dane będą przekazywane wyłącznie w celu realizacji płatności za pośrednictwem dostawcy usług płatniczych ConCardis i tylko w zakresie niezbędnym do tego celu. Więcej informacji na temat przepisów dotyczących ochrony danych osobowych w firmie ConCardis można uzyskać pod następującym adresem internetowym: https://www.concardis.com/datenschutzerklaerung.
- Bez opłat
Jeśli wybierzesz metodę płatności od dostawcy usług płatniczych GoCardless (polecenie zapłaty), płatność będzie przetwarzana przez dostawcę usług płatniczych GoCardless Ltd, Sutton Yard, 65 Goswell Road, London, EC1V 7EN, Wielka Brytania, któremu przekażemy informacje podane przez Ciebie podczas procesu zamawiania, wraz z informacjami o zamówieniu, zgodnie z Art. 6 (1) lit. b DSGVO. Państwa dane będą przekazywane wyłącznie w celu realizacji płatności za pośrednictwem dostawcy usług płatniczych GoCardless Ltd. i tylko w zakresie niezbędnym do tego celu. Więcej informacji na temat ochrony danych przez GoCarless można znaleźć pod adresem URL https://gocardless.com/legal/privacy/.
- Google Pay
W przypadku wyboru metody płatności "Google Pay" firmy Google Ireland Limited, Gordon House, 4 Barrow St, Dublin, D04 E5W5, Irlandia ("Google"), przetwarzanie płatności odbywa się za pośrednictwem aplikacji "Google Pay" Państwa mobilnego urządzenia końcowego z systemem operacyjnym co najmniej Android 4.4 ("KitKat") i funkcją NFC poprzez obciążenie karty płatniczej zdeponowanej w Google Pay lub zweryfikowanego tam systemu płatności (np. PayPal). W celu realizacji płatności za pośrednictwem Google Pay w kwocie przekraczającej 25 euro wymagane jest uprzednie odblokowanie Państwa mobilnego urządzenia końcowego za pomocą odpowiednio ustawionego środka weryfikacyjnego (np. rozpoznawanie twarzy, hasło, odcisk palca lub wzór).
W celu realizacji płatności, informacje podane przez Państwa podczas procesu zamawiania, wraz z informacjami o Państwa zamówieniu, zostaną przekazane do Google. Następnie Google przesyła zapisane w Google Pay informacje o Państwa płatności w postaci jednoznacznie przypisanego numeru transakcji do strony źródłowej, który służy do weryfikacji dokonanej płatności. Ten numer transakcji nie zawiera żadnych informacji o rzeczywistych danych Państwa środków płatniczych zdeponowanych w Google Pay, lecz jest tworzony i przekazywany jako jednorazowy token numeryczny. W przypadku wszystkich transakcji za pośrednictwem Google Pay, Google działa jedynie jako pośrednik w celu przetworzenia płatności. Transakcja jest przeprowadzana wyłącznie w relacji pomiędzy użytkownikiem a stroną źródłową poprzez obciążenie środków płatniczych zdeponowanych w Google Pay.
O ile podczas opisanych transferów przetwarzane są dane osobowe, przetwarzanie odbywa się wyłącznie w celu realizacji płatności zgodnie z Art. 6 (1) lit. b DSGVO.
Google zastrzega sobie prawo do zbierania, przechowywania i analizowania pewnych informacji specyficznych dla każdej transakcji dokonanej za pośrednictwem Google Pay. Obejmują one datę, godzinę i kwotę transakcji, lokalizację i opis sprzedawcy, dostarczony przez sprzedawcę opis zakupionych towarów lub usług, zdjęcia dołączone do transakcji, imię i nazwisko oraz adres e-mail sprzedawcy i kupującego lub nadawcy i odbiorcy, zastosowaną metodę płatności, Państwa opis powodu transakcji oraz, w stosownych przypadkach, ofertę powiązaną z transakcją.
Według Google, przetwarzanie to odbywa się wyłącznie zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. f) DSGVO na podstawie uzasadnionego interesu w zakresie prawidłowego rozliczania, weryfikacji danych transakcyjnych oraz optymalizacji i utrzymania funkcjonalności usługi Google Pay.
Google zastrzega sobie również prawo do łączenia przetwarzanych danych transakcyjnych z innymi informacjami, które są zbierane i przechowywane przez Google podczas korzystania z innych usług Google.
Warunki korzystania z usługi Google Pay można znaleźć tutaj:
https://payments.google.com/payments/apis-secure/u/0/get_legal_document?ldo=0&ldt=googlepaytos&ldl=de
Dalsze informacje na temat ochrony danych w ramach Google Pay można znaleźć pod następującym adresem internetowym:
https://payments.google.com/payments/apis-secure/get_legal_document?ldo=0&ldt=privacynotice&ldl=de
- giropay
W przypadku płatności za pośrednictwem "giropay", płatność jest realizowana za pośrednictwem giropay GmbH, An der Welle 4, 60322 Frankfurt/Main, któremu przekazujemy informacje podane przez Ciebie podczas procesu zamawiania wraz z informacjami dotyczącymi Twojego zamówienia. Zgodnie z Art. 6 Para. 1 lit. b DSGVO, Państwa dane będą przekazywane wyłącznie w celu realizacji płatności i tylko w zakresie niezbędnym do tego celu. Więcej informacji na temat przepisów dotyczących ochrony danych osobowych firmy giropay GmbH można uzyskać pod następującym adresem internetowym: https://www.giropay.de/rechtliches/datenschutzerklaerung.
- iClear
Jeśli wybierzesz metodę płatności "Faktura iclear", podczas procesu składania zamówienia zostaniesz poproszony o podanie swoich danych osobowych (imię i nazwisko, ulica, numer domu, kod pocztowy, miejscowość). W celu zabezpieczenia naszego uzasadnionego interesu, jakim jest określenie wypłacalności naszych klientów, przekazujemy te dane firmie iclear GmbH, M2 17, 68161 Mannheim ("iclear") zgodnie z Art. 6 Para. 1 lit. f DSGVO w celu sprawdzenia zdolności kredytowej. Na podstawie podanych przez Klienta danych osobowych oraz innych danych (takich jak koszyk zakupów, kwota faktury, historia zamówień, doświadczenia płatnicze) iclear sprawdza, czy wybrana przez Klienta opcja płatności może zostać przyznana w odniesieniu do ryzyka związanego z płatnościami i/lub złymi długami. W celu podjęcia decyzji w zakresie sprawdzenia wniosku, oprócz wewnętrznych kryteriów iclear mogą zostać uwzględnione informacje dotyczące tożsamości i zdolności kredytowej pochodzące z następujących agencji kredytowych zgodnie z Art. 6 Para. 1 lit. f DSGVO:
- Domnowski Inkasso GmbH, Am Pulverschoppen 17, 59071 Hamm, Niemcy.
Raport kredytowy może zawierać wartości prawdopodobieństwa (tzw. wartości punktowe). O ile wartości punktowe są uwzględnione w raporcie kredytowym, mają one swoją podstawę w naukowo uznanej procedurze matematyczno-statystycznej. Obliczanie wartości punktowych obejmuje między innymi dane adresowe. Więcej informacji na temat przepisów dotyczących ochrony danych osobowych obowiązujących w firmie iclear można znaleźć pod następującym adresem internetowym: https://www.iclear.de/?id=32.
Użytkownik może w dowolnym momencie sprzeciwić się przetwarzaniu swoich danych, wysyłając stosowną wiadomość do administratora danych lub do iclear. iclear może jednak nadal być uprawniony do przetwarzania danych osobowych, jeśli jest to konieczne do przetwarzania płatności zgodnie z umową.
- płatność
W przypadku skorzystania z metody płatności "polecenie zapłaty przez ipayment" i/lub "karta kredytowa przez ipayment", przekazujemy Państwa dane osobowe firmie 1&1 Internet AG, Elgendorfer Str. 57, 56410 Montabaur (zwanej dalej "1&1") zgodnie z art. 6 par. 6 Para. 1 lit. b DSGVO w celu realizacji płatności, o ile jest to konieczne do realizacji płatności. Więcej informacji na temat postępowania firmy 1&1 z danymi osobowymi można znaleźć w polityce prywatności firmy 1&1 na stronie https://www.1und1.de/Datenschutz.
- Klarna
W przypadku wyboru usługi płatniczej Klarna, płatność będzie realizowana za pośrednictwem Klarna Bank AB (publ), https://klarna.com/de/, Sveavägen 46, 111 34 Sztokholm, Szwecja (zwanej dalej "Klarna"). W celu umożliwienia realizacji płatności, Państwa dane osobowe (imię i nazwisko, ulica, numer domu, kod pocztowy, miejscowość, płeć, adres e-mail, numer telefonu oraz adres IP), jak również dane związane z zamówieniem (np. kwota faktury, artykuł, rodzaj dostawy) zostaną przekazane Klarna w celu sprawdzenia Państwa tożsamości i zdolności kredytowej, o ile wyrazili Państwo na to wyraźną zgodę zgodnie z Art. 6 Para. 1 lit. a DSGVO podczas procesu zamawiania. Tutaj dowiedzą się Państwo, do jakich agencji kredytowych mogą zostać przekazane Państwa dane:
https://cdn.klarna.com/1.0/shared/content/legal/terms/0/de_de/credit_rating_agencies
Raport kredytowy może zawierać wartości prawdopodobieństwa (tzw. wartości punktowe). Jeżeli wartości punktowe są zawarte w raporcie kredytowym, są one oparte na naukowo uznanej procedurze matematyczno-statystycznej. Obliczenia wartości punktowych obejmują między innymi dane adresowe. Klarna wykorzystuje otrzymane informacje o statystycznym prawdopodobieństwie wystąpienia zaległości płatniczych do podjęcia ważnej decyzji o nawiązaniu, realizacji lub zakończeniu stosunku umownego.
W każdej chwili mogą Państwo wycofać swoją zgodę, wysyłając wiadomość do administratora danych lub do firmy Klarna. Klarna może jednak nadal być uprawniona do przetwarzania Państwa danych osobowych w zakresie niezbędnym do realizacji płatności zgodnie z umową.
Państwa dane osobowe będą przetwarzane zgodnie z obowiązującymi przepisami o ochronie danych oraz zgodnie z polityką ochrony danych osobowych firmy Klarna dla osób, których dane dotyczą, znajdujących się w Niemczech https://cdn.klarna.com/1.0/shared/content/legal/terms/0/de_de/privacy.
lub dla podmiotów danych z siedzibą w Austrii https://cdn.klarna.com/1.0/shared/content/legal/terms/0/de_at/privacy
zostanie obsłużony.
- Paydirekt
Jeśli wybiorą Państwo metodę płatności paydirekt, płatność jest realizowana za pośrednictwem dostawcy usług płatniczych paydirekt GmbH, Hamburger Allee 26-28, 60486 Frankfurt am Main. W ramach tego procesu Państwa dane dotyczące płatności (np. kwota płatności, dane odbiorcy płatności), jak również Państwa potwierdzenie prawidłowości danych dotyczących płatności zostaną pobrane, przetworzone i przekazane do Państwa banku przez paydirekt GmbH w celu realizacji płatności paydirekt zgodnie z Art. 6 Para. 1 lit. b DSGVO. Przetwarzanie to ma miejsce tylko wtedy, gdy jest to rzeczywiście konieczne do realizacji płatności. Następnie paydirekt GmbH uwierzytelnia płatność za pomocą procedury uwierzytelniania zapisanej dla Państwa w banku. Dalsze informacje na temat przekazywania i przetwarzania Państwa danych znajdują się w oświadczeniu o ochronie danych osobowych paydirekt, które mogą Państwo zobaczyć pod następującym linkiem: https://www.paydirekt.de/agb/index.html.
- Payever
Jeśli wybierzesz metodę płatności od dostawcy usług płatniczych payever, płatność zostanie przetworzona przez dostawcę usług płatniczych payever GmbH, Simon-von-Utrecht Straße 1, 20359 Hamburg, któremu przekażemy informacje podane przez Ciebie podczas procesu zamawiania, wraz z informacjami o Twoim zamówieniu, zgodnie z Art. 6 Para. 1 lit. b DSGVO. Państwa dane będą przekazywane wyłącznie w celu realizacji płatności u dostawcy usług płatniczych payever i tylko w takim zakresie, w jakim jest to konieczne do tego celu.
Więcej informacji na temat postępowania payever z danymi osobowymi można znaleźć w deklaracji ochrony danych osobowych payever: https://www.payever.de/schufa/datenschutz/.
- Paypal
W przypadku płatności za pośrednictwem systemu PayPal, karty kredytowej za pośrednictwem systemu PayPal, polecenia zapłaty za pośrednictwem systemu PayPal lub - jeśli jest to oferowane - "zakupu na konto" lub "płatności ratalnej" za pośrednictwem systemu PayPal, w ramach realizacji płatności przekazujemy dane dotyczące płatności firmie PayPal (Europe) S.a.r.l. et Cie, S.C.A., 22-24 Boulevard Royal, L-2449 Luxembourg (zwanej dalej "PayPal"). Przekazanie danych odbywa się zgodnie z Art. 6 Para. 1 lit. b DSGVO i tylko w takim zakresie, w jakim jest to niezbędne do realizacji płatności.
W przypadku metod płatności kartą kredytową w systemie PayPal, poleceniem zapłaty w systemie PayPal lub - jeśli są oferowane - "zakupem na konto" lub "płatnością ratalną" w systemie PayPal, PayPal zastrzega sobie prawo do przeprowadzenia kontroli kredytowej. W tym celu dane płatnicze Użytkownika mogą być przekazywane agencjom kredytowym zgodnie z Art. 6 Para. 1 lit. f DSGVO na podstawie uzasadnionego interesu firmy PayPal polegającego na ustaleniu wypłacalności użytkownika. Firma PayPal wykorzystuje wynik sprawdzenia wiarygodności kredytowej pod względem statystycznego prawdopodobieństwa braku płatności w celu podjęcia decyzji o udostępnieniu danej metody płatności. Informacje o wiarygodności kredytowej mogą zawierać wartości prawdopodobieństwa (tzw. wartości punktowe). O ile wartości punktowe są uwzględniane w wynikach raportu kredytowego, mają one swoją podstawę w naukowo uznanej procedurze matematyczno-statystycznej. Obliczanie wartości punktowych obejmuje między innymi dane adresowe. Więcej informacji na temat prawa ochrony danych osobowych, w tym informacje o wykorzystywanych agencjach kredytowych, można znaleźć w oświadczeniu PayPal o ochronie danych osobowych: https://www.paypal.com/de/webapps/mpp/ua/privacy-full.
Użytkownik może w każdej chwili sprzeciwić się takiemu przetwarzaniu swoich danych, wysyłając wiadomość do firmy PayPal. Firma PayPal może jednak nadal być uprawniona do przetwarzania Twoich danych osobowych, jeśli jest to konieczne do umownego przetwarzania płatności.
- Rakuten Checkout
Jeśli podczas procesu zamawiania wybrali Państwo za pośrednictwem operatora płatności Rakuten Checkout metodę płatności "zakup na konto" lub "polecenie zapłaty", wyrażają Państwo zgodę na sprawdzenie zdolności kredytowej.
Dane osobowe niezbędne do przetwarzania metody płatności "zakup na konto" oraz sprawdzenia zdolności kredytowej są gromadzone na podstawie zgody zgodnie z Art. 6 (1) a DSGVO i przekazywane do Klarna AB, Sveavägen 46, 111 34 Sztokholm, Szwecja (www.klarna.de).
W celu realizacji płatności za pomocą polecenia zapłaty Państwa dane osobowe będą gromadzone przez Rakuten Checkout w celu sprawdzenia wiarygodności kredytowej na podstawie Państwa zgody wyrażonej podczas procesu składania zamówienia zgodnie z art. 6 Para. 1 lit. a DSGVO. Przekazywanie tych danych odbywa się zgodnie z obowiązującym prawem o ochronie danych oraz z uwzględnieniem Państwa interesów zasługujących na ochronę. W celu podjęcia decyzji o nawiązaniu, realizacji lub zakończeniu stosunku umownego powyższe dane mogą zostać przekazane na podstawie Państwa zgody do jednej lub kilku z następujących agencji kredytowych:
- Creditreform Boniversum GmbH, Hammfelddamm 13, 41460 Neuss, Niemcy
- CRIF GmbH, Leopoldstraße 244, 80807 Monachium, Niemcy
- Infoscore Consumer Data GmbH, Rheinstraße 99, 76532 Baden-Baden, Niemcy
- SCHUFA Holding AG, Kormoranweg 5, 65201 Wiesbaden, Niemcy
Raport kredytowy może zawierać wartości prawdopodobieństwa (tzw. wartości punktowe). O ile wartości punktowe są uwzględnione w raporcie kredytowym, mają one swoją podstawę w naukowo uznanej procedurze matematyczno-statystycznej. Obliczenia wartości punktowych obejmują m.in. dane adresowe. Jeśli z obliczeń tych wynika, że Twoja zdolność kredytowa nie jest podana, poinformujemy Cię o tym niezwłocznie. Więcej informacji na temat polityki prywatności Rakuten Checkout można znaleźć pod następującym adresem internetowym: https://www.rakuten.de/info/datenschutz.
W każdej chwili mogą Państwo wycofać swoją zgodę, wysyłając wiadomość do administratora danych lub do firmy Klarna. Klarna może jednak nadal być uprawniona do przetwarzania Państwa danych osobowych, jeżeli jest to niezbędne do umownego przetwarzania płatności.
- Saferpay/ PayUnity
W przypadku płatności za pośrednictwem Saferpay/PayUnity, informacje podane przez Ciebie podczas procesu zamawiania, wraz z informacjami o Twoim zamówieniu, zostaną przekazane SIX Payment Services (Germany) GmbH, Langenhorner Chaussee 92-94, 22415 Hamburg (dalej "SIX") zgodnie z Art. 6 Para. 1 lit. b DSGVO w celu realizacji płatności. Państwa dane będą przekazywane w celu realizacji płatności wyłącznie dostawcy usług płatniczych SIX i tylko w takim zakresie, w jakim jest to niezbędne do tego celu. Więcej informacji na temat ochrony danych osobowych można znaleźć na stronie internetowej SIX pod adresem www.six-payment-services.com.
- Secupay
Jeśli zdecydują się Państwo na płatność kartą kredytową za pośrednictwem dostawcy usług płatniczych secupay, płatność zostanie zrealizowana przez dostawcę usług płatniczych secupay AG, Goethestraße 6, 01896 Pulsnitz, któremu przekażemy informacje podane przez Państwa podczas procesu zamawiania wraz z informacjami dotyczącymi Państwa zamówienia, zgodnie z Art. 6 Para. 1 lit. b DSGVO. Państwa dane będą przekazywane wyłącznie w celu realizacji płatności za pośrednictwem dostawcy usług płatniczych secupay i tylko w zakresie, w jakim jest to niezbędne do tego celu.
Przy wyborze metod płatności "zakup na konto" przez secupay lub "polecenie zapłaty" przez secupay, zostaną Państwo poproszeni o podanie swoich danych osobowych (imię i nazwisko, ulica, numer domu, kod pocztowy, miejscowość, data urodzenia, adres e-mail, numer telefonu, kod banku i numer konta) podczas procesu zamawiania. W celu zabezpieczenia naszego prawnie uzasadnionego interesu, jakim jest ustalenie wypłacalności naszych klientów, dane te są przez nas przekazywane do secupay AG, Goethestr. 6, 01896 Pulsnitz ("secupay") zgodnie z Art. 6 Para. 1 lit. f DSGVO w celu sprawdzenia zdolności kredytowej. Na podstawie podanych przez Państwa danych osobowych oraz innych danych (takich jak koszyk zakupów, kwota rachunku, historia zamówień, doświadczenie w dokonywaniu płatności) secupay sprawdza, czy wybrana przez Państwa opcja płatności może zostać przyznana w odniesieniu do ryzyka płatności i/lub ryzyka nieściągalności wierzytelności. Oprócz wewnętrznych kryteriów secupay, w procesie decyzyjnym mogą zostać uwzględnione również informacje o tożsamości i zdolności kredytowej z następujących agencji kredytowych, jako część sprawdzenia wniosku zgodnie z Art. 6 Para. 1 lit. f DSGVO:
- infoscore Consumer Data GmbH (arvato), Rheinstraße 99, D-76532 Baden-Baden, Tel: +49 (0)7221-5040-1000, Fax.
- Creditreform Boniversum GmbH, Hammfelddamm 13, 41460 Neuss, Niemcy, Tel: +49 (0)2131-109-501, Fax: -557
- EOS Payment Solutions GmbH, Steindamm 80, 200 Hamburg, Niemcy
Raport kredytowy może zawierać wartości prawdopodobieństwa (tzw. wartości punktowe). O ile wartości punktowe są zawarte w raporcie kredytowym, mają one swoją podstawę w naukowo uznanej procedurze matematyczno-statystycznej. Obliczenie wartości punktowych obejmuje, ale nie ogranicza się do danych adresowych.
Możesz sprzeciwić się przetwarzaniu swoich danych w dowolnym momencie, wysyłając wiadomość do administratora danych lub do Secupay. Secupay może jednak nadal być uprawniony do przetwarzania danych osobowych, jeśli jest to konieczne do umownego przetwarzania płatności.
- SOFORT
Jeśli wybierzesz metodę płatności "SOFORT", płatność zostanie zrealizowana przez dostawcę usług płatniczych SOFORT GmbH, Theresienhöhe 12, 80339 Monachium, Niemcy (zwanego dalej "SOFORT"), któremu przekażemy informacje podane przez Ciebie podczas procesu zamawiania, wraz z informacjami o Twoim zamówieniu, zgodnie z Art. 6 Para. 1 lit. b DSGVO. Sofort GmbH jest częścią grupy Klarna (Klarna Bank AB (publ), Sveavägen 46, 11134 Sztokholm, Szwecja). Państwa dane będą przekazywane w celu realizacji płatności wyłącznie dostawcy usług płatniczych SOFORT i tylko w takim zakresie, w jakim jest to konieczne do tego celu. Więcej informacji na temat polityki ochrony danych firmy SOFORT można uzyskać pod następującym adresem internetowym: https://www.klarna.com/sofort/datenschutz.
- Skrill
W przypadku wyboru metody płatności od operatora płatności Skrill, płatność zostanie zrealizowana przez operatora płatności Skrill Ltd., Floor 27, 25 Canada Square, London, E14 5LQ, Anglia, któremu zostaną przekazane informacje podane przez Państwa w trakcie procesu składania zamówienia, wraz z informacjami dotyczącymi Państwa zamówienia (imię i nazwisko, adres, numer konta, kod banku, numer karty kredytowej, jeśli dotyczy, kwota na fakturze, waluta i numer transakcji) zgodnie z art. 6 par. 6 Para. 1 lit. b DSGVO. Państwa dane będą przekazywane wyłącznie w celu realizacji płatności za pośrednictwem dostawcy usług płatniczych Skrill Ltd. i tylko w zakresie, w jakim jest to konieczne do tego celu.
- Pasek
Jeśli wybierzesz metodę płatności od dostawcy usług płatniczych Stripe, płatność będzie przetwarzana za pośrednictwem dostawcy usług płatniczych Stripe Payments Europe Ltd., 1 Grand Canal Street Lower, Grand Canal Dock, Dublin, Irlandia, któremu przekazujemy informacje podane przez Ciebie podczas procesu zamawiania, wraz z informacjami o Twoim zamówieniu (imię i nazwisko, adres, numer konta, kod banku, numer karty kredytowej, jeśli dotyczy, kwota na fakturze, waluta i numer transakcji) zgodnie z art. 6 Para. 1 lit. b DSGVO. Więcej informacji na temat ochrony danych przez Stripe można znaleźć pod adresem URL https://stripe.com/de/privacy#translation.
Stripe zastrzega sobie prawo do przeprowadzania kontroli kredytowej na podstawie procedur matematyczno-statystycznych w celu zabezpieczenia uzasadnionego interesu w określeniu zdolności płatniczej użytkownika. Dane osobowe niezbędne do sprawdzenia zdolności kredytowej i uzyskane w trakcie przetwarzania płatności mogą zostać przekazane przez Stripe do wybranych agencji kredytowych, które Stripe ujawnia użytkownikom na ich prośbę. Raport kredytowy może zawierać wartości prawdopodobieństwa (tzw. wartości punktowe). O ile wartości score są zawarte w wyniku raportu kredytowego, są one oparte na naukowo uznanej procedurze matematyczno-statystycznej. Obliczenia wartości score obejmują, ale nie ograniczają się do danych adresowych. Stripe wykorzystuje wynik kontroli kredytowej w odniesieniu do statystycznego prawdopodobieństwa braku płatności w celu podjęcia decyzji o autoryzacji do korzystania z wybranej metody płatności.
W każdej chwili możesz sprzeciwić się takiemu przetwarzaniu Twoich danych, wysyłając wiadomość do Stripe lub wyznaczonych agencji kredytowych.
Stripe może jednak nadal być uprawniony do przetwarzania Twoich danych osobowych, jeśli jest to konieczne do przetwarzania płatności zgodnie z umową.
- Unzer
W przypadku płatności kartą kredytową za pośrednictwem Unzer, płatność jest realizowana za pośrednictwem dostawcy usług płatniczych Payolution GmbH Columbusplatz 7-8, Stiege 1 / 5 piętro, 1100 Wiedeń, Austria, któremu przekazujemy Państwa dane podane podczas procesu zamawiania wyłącznie w celu realizacji płatności zgodnie z Art. 6 Para. 1 lit. b DSGVO. Przekazanie danych ma miejsce tylko wtedy, gdy jest to rzeczywiście konieczne do realizacji płatności. Unzer z kolei przekaże Państwa dane do HUELLEMANN & STRAUSS ONLINESERVICES S.A., 1, Place du Marché, 6755 Grevenmacher, Luksemburg, w celu przetworzenia płatności - o ile jest to konieczne - zgodnie z Art. 6 Para. 1 lit. b DSGVO.
Przy wyborze metody płatności "zakup na rachunek za pośrednictwem Unzer", "polecenie zapłaty za pośrednictwem Unzer" lub "zakup na raty za pośrednictwem Unzer", podczas procesu zamawiania zostaną Państwo poproszeni o podanie swoich danych osobowych (imię i nazwisko, ulica, numer domu, kod pocztowy, miejscowość, data urodzenia, adres e-mail i numer telefonu). Aby zabezpieczyć nasz uzasadniony interes w określeniu wypłacalności naszych klientów, przekazujemy te dane do Payolution GmbH Columbusplatz 7-8, Stiege 1 / 5 piętro, 1100 Wiedeń, Austria, zgodnie z Art. 6 Para. 1 lit. f DSGVO w celu sprawdzenia zdolności kredytowej. Payolution GmbH sprawdza na podstawie podanych przez Państwa danych osobowych oraz dalszych danych (takich jak koszyk zakupów, kwota faktury, historia zamówień, doświadczenia płatnicze), czy wybrana przez Państwa opcja płatności może zostać przyznana w odniesieniu do ryzyka płatności i/lub ryzyka nieściągalności wierzytelności. W celu podjęcia decyzji o nawiązaniu lub realizacji stosunku umownego, zgodnie z art. 6 ust. 6 ustawy o ochronie danych osobowych, mogą być również zawarte informacje o tożsamości lub zdolności kredytowej, pochodzące z następujących agencji kredytowych. 6 Para. 1 lit. f DSGVO:
- SCHUFA Holding AG, Kormoranweg 5, 65201 Wiesbaden, Niemcy.
- CRIF GmbH, Diefenbachgasse 35, 11 50 Wiedeń, Austria
- CRIF AG, Hagenholzstrasse 81, 8050 Zurich, Szwajcaria
- CRIF GmbH, Leopoldstrasse 244, 80807 Monachium, Niemcy
- SCHUFA Holding AG, Kormoranweg 5, 65201 Wiesbaden, Niemcy
- KSV1870 Information GmbH, Wagenseilgasse 7, 1100 Wiedeń, Austria
- Creditreform Boniversum GmbH, Hellersbergstr. 11, 41460 Neuss, Niemcy
- infoscore Consumer Data GmbH, Rheinstrasse 99, 76532 Baden-Baden, Niemcy
- ProfilAdres Direktmarketing GmbH, Altmannsdorfer Strasse 311, 1230 Wiedeń, Austria
- Emailage LTD, 1 Fore Street Ave, Londyn, EC2Y 5EJ, Zjednoczone Królestwo
- ThreatMetrix, The Base 3/F, Tower C, Evert van de Beekstraat 1, 1118 CL Schiphol, Holandia
- payolution GmbH, Columbuscenter, Columbusplatz 7-8, 1100 Wiedeń, Austria
- Universum Business GmbH, Hanauer Landstr. 164, 60314 Frankfurt nad Menem, Niemcy
Raport kredytowy może zawierać wartości prawdopodobieństwa (tzw. wartości punktowe). O ile wartości punktowe są uwzględnione w raporcie kredytowym, mają one swoją podstawę w naukowo uznanej procedurze matematyczno-statystycznej. Obliczenia wartości punktowych obejmują między innymi dane adresowe.
Mogą Państwo w każdej chwili sprzeciwić się przetwarzaniu swoich danych wysyłając wiadomość do administratora danych lub do Unzer lub Payolution GmbH. Jednakże, Unzer lub Payolution GmbH może nadal być uprawniony do przetwarzania Państwa danych osobowych, jeżeli jest to konieczne do umownego przetwarzania płatności.
- Wallee
Jeśli wybierzesz metodę płatności dostawcy usług płatniczych "Wallee", płatność zostanie zrealizowana przez dostawcę usług płatniczych Wallee customweb GmbH (General-Guisan-Strasse 47 31, CH-8400 Zurich, zwanego dalej "Wallee"), któremu przekazujemy informacje podane przez Ciebie podczas procesu zamówienia wraz z informacjami o Twoim zamówieniu (nazwisko, adres, numer konta, kod bankowy, ewentualnie numer karty kredytowej, kwota na fakturze, waluta i numer transakcji). Państwa dane będą przekazywane wyłącznie w celu realizacji płatności u dostawcy usług płatniczych Wallee i tylko w zakresie niezbędnym do tego celu.
- Płatność VR
W przypadku wybrania metody płatności oferowanej przez VR Payment płatność jest realizowana przez dostawcę usług płatniczych VR Payment GmbH, Saonestraße 3a, 60528 Frankfurt am Main, Niemcy (dalej: "VR Payment") za pośrednictwem terminalu zewnętrznego. W pierwszej kolejności Państwa dane osobowe (nazwisko, imię, dane dotyczące płatności) są pobierane przez VR Payment w wirtualnym terminalu i tam bezpośrednio szyfrowane. Ten zaszyfrowany zapis danych jest następnie przesyłany do VR Payment jako centrum autoryzacji w celu zatwierdzenia płatności. VR Payment odszyfrowuje pierwszą część, która zawiera numer karty; jest on wymagany do kolejnych rezerwacji. Druga część z danymi autoryzacyjnymi jest przesyłana do odpowiedniego wystawcy za pośrednictwem odpowiedniego systemu kart płatniczych. Następnie VR Payment uwierzytelnia transakcję za pomocą procedury uwierzytelniania zapisanej w tym celu w banku. Następnie kwota płatności jest przekazywana z Państwa rachunku na nasz rachunek. Wszystkie wyżej wymienione operacje przetwarzania danych odbywają się wyłącznie w celu prawidłowego przetwarzania płatności zgodnie z art. 6 ust. 6 Para. 1 lit. b DSGVO. Oprócz danych niezbędnych do dokonania płatności VR Payment może w ramach przetwarzania transakcji gromadzić dalsze dane, takie jak adres dostawy lub informacje o ofercie związanej z transakcją. Przetwarzanie to odbywa się zgodnie z Art. 6 par. 1 lit. f DSGVO na podstawie uzasadnionego interesu VR Payment, polegającego na weryfikacji danych transakcyjnych oraz optymalizacji i utrzymaniu funkcjonalności serwisu. Więcej informacji na temat ochrony danych osobowych przez VR Payment można znaleźć tutaj: https://www.vr-payment.de/datenschutz-haftung/.

11) Wykorzystanie mediów społecznościowych: filmy wideo

11.1 Wykorzystanie filmów z Vimeo
Na naszej stronie internetowej zintegrowane są wtyczki portalu wideo Vimeo firmy Vimeo, LLC, 555 West 18th Street, New York, New York 10011, USA. Kiedy wywołują Państwo stronę naszej witryny, która zawiera taką wtyczkę, Państwa przeglądarka nawiązuje bezpośrednie połączenie z serwerami Vimeo. Zawartość wtyczki jest przekazywana przez Vimeo bezpośrednio do Państwa przeglądarki i integrowana na stronie. Dzięki tej integracji Vimeo otrzymuje informację, że Państwa przeglądarka weszła na odpowiednią stronę naszej witryny, nawet jeśli nie posiadają Państwo konta Vimeo lub nie są aktualnie zalogowani na Vimeo. Informacje te (łącznie z adresem IP) są przekazywane przez przeglądarkę bezpośrednio na serwer Vimeo w USA i tam zapisywane.
Jeśli są Państwo zalogowani w Vimeo, Vimeo może bezpośrednio przyporządkować Państwa wizytę na naszej stronie do Państwa konta Vimeo. W przypadku interakcji z wtyczkami (np. poprzez kliknięcie na przycisk startowy filmu), informacje te są również przekazywane bezpośrednio na serwer Vimeo i tam zapisywane.
Opisane operacje przetwarzania danych odbywają się zgodnie z Art. 6 par. 1 lit. f DSGVO na podstawie uzasadnionego interesu Vimeo w zakresie badania rynku i projektowania serwisu Vimeo w oparciu o potrzeby.
Jeśli nie chcesz, aby Vimeo przypisywało dane zebrane za pośrednictwem naszej strony bezpośrednio do Twojego konta Vimeo, musisz wylogować się z Vimeo przed odwiedzeniem naszej strony.
Cel i zakres gromadzenia danych oraz ich dalsze przetwarzanie i wykorzystywanie przez Vimeo, jak również Państwa prawa w tym zakresie i możliwości ustawień w celu ochrony Państwa prywatności, można znaleźć w informacjach o ochronie danych osobowych Vimeo: https://vimeo.com/privacy.
Narzędzie śledzące Google Analytics firmy Google Ireland Limited, Gordon House, 4 Barrow St, Dublin, D04 E5W5, Irlandia, jest automatycznie zintegrowane z filmami wideo z Vimeo, które są osadzone na naszej stronie. Jest to własne śledzenie Vimeo, do którego nie mamy dostępu i na które nasza strona nie ma wpływu. Google Analytics wykorzystuje do śledzenia tak zwane "cookies", czyli pliki tekstowe, które są zapisywane na Państwa komputerze i umożliwiają analizę korzystania przez Państwa z witryny. Informacje generowane przez cookie na temat korzystania z witryny przez użytkownika są przekazywane spółce Google i przechowywane przez nią na serwerach w Stanach Zjednoczonych.
Przetwarzanie to odbywa się zgodnie z art. 6 par. 1 lit. f DSGVO na podstawie uzasadnionego interesu Vimeo w zakresie analizy statystycznej zachowań użytkowników w celach optymalizacyjnych i marketingowych.
O ile jest to prawnie wymagane, uzyskaliśmy Państwa zgodę na przetwarzanie Państwa danych w sposób opisany powyżej zgodnie z Art. 6 par. 1 lit. a DSGVO. W każdej chwili mogą Państwo odwołać swoją zgodę ze skutkiem na przyszłość. W celu odwołania zgody należy dezaktywować tę usługę w "Narzędziu do wyrażania zgody na pliki cookie" dostępnym na stronie internetowej.

11.2 Wykorzystanie filmów z Youtube
Ta strona internetowa wykorzystuje funkcję osadzania Youtube do wyświetlania i odtwarzania filmów wideo od dostawcy "Youtube", który należy do Google Ireland Limited, Gordon House, 4 Barrow St, Dublin, D04 E5W5, Irlandia ("Google").
Stosowany jest tutaj rozszerzony tryb ochrony danych, który według oferenta powoduje zapisywanie informacji o użytkowniku tylko wtedy, gdy odtwarzane są filmy wideo. W przypadku rozpoczęcia odtwarzania osadzonych filmów wideo Youtube, dostawca "Youtube" używa plików cookie do zbierania informacji o zachowaniu użytkownika. Zgodnie z informacjami od "Youtube" są one wykorzystywane między innymi do zbierania statystyk wideo, do poprawy przyjazności dla użytkownika i do zapobiegania niewłaściwym zachowaniom. Jeśli jesteś zalogowany w Google, Twoje dane zostaną przypisane bezpośrednio do Twojego konta, gdy klikniesz na film. Jeżeli nie życzą sobie Państwo, aby Państwa dane były przyporządkowane do Państwa profilu na YouTube, muszą się Państwo wylogować przed aktywacją przycisku. Google zapisuje Państwa dane (również w przypadku niezalogowanych użytkowników) jako profile użytkowania i poddaje je ocenie. Taka ocena jest przeprowadzana w szczególności zgodnie z art. 6 par. 1 lit. f DSGVO w oparciu o uzasadnione interesy Google w zakresie wyświetlania spersonalizowanych reklam, badania rynku i/lub projektowania stron internetowych w oparciu o potrzeby. Mają Państwo prawo do sprzeciwu wobec tworzenia tych profili użytkowników, przy czym w celu skorzystania z tego prawa należy zwrócić się do YouTube. W wyniku korzystania z YouTube może również dojść do przekazania danych osobowych na serwery Google LLC. w USA.
Niezależnie od odtwarzania osadzonych filmów wideo, przy każdym wywołaniu tej strony internetowej nawiązywane jest połączenie z siecią Google, co może spowodować dalsze przetwarzanie danych bez naszego wpływu.
Dalsze informacje na temat ochrony danych w serwisie "Youtube" można znaleźć w warunkach korzystania z serwisu Youtube pod adresem https://www.youtube.com/static?template=terms oraz w deklaracji ochrony danych firmy Google pod adresem https://www.google.de/intl/de/policies/privacy.
O ile jest to prawnie wymagane, uzyskaliśmy Państwa zgodę na przetwarzanie Państwa danych w sposób opisany powyżej zgodnie z Art. 6 par. 1 lit. a DSGVO. W każdej chwili mogą Państwo odwołać swoją zgodę ze skutkiem na przyszłość. W celu odwołania zgody należy dezaktywować tę usługę w "Narzędziu do wyrażania zgody na pliki cookie" dostępnym na stronie internetowej.

12) Marketing internetowy

12.1 billiger.de Śledzenie sprzedaży
Niniejsza strona internetowa korzysta z billiger.de Sales Tracking, technologii trackingowej firmy solute.de GmbH, Zeppelinstraße 15, D-76185 Karlsruhe, w celu śledzenia i oceny określonych działań użytkownika, które zostały wykonane po przekierowaniu z billiger.de na naszą stronę internetową.
W tym celu na naszych stronach potwierdzających zamówienie zaimplementowany jest tzw. piksel śledzący oparty na Javascript, który może śledzić działania użytkownika jako plik jednopikselowy podczas interakcji z billiger.de.
Piksel śledzący tworzy połączenie między kliknięciem przez użytkownika na reklamę (touch point) na stronie billiger.de a zrealizowanym zamówieniem na naszej stronie internetowej. Gdy zamówienie zostanie zrealizowane, przeglądarka użytkownika wysyła za pośrednictwem piksela zapytanie HTTP do serwera billiger.info, z którym przekazywane są określone informacje.
Informacje te obejmują adres IP urządzenia końcowego (ten adres IP przed zapisaniem jest anonimizowany przez billiger.de), nagłówek HTTP (pakiet danych automatycznie przekazywany przez przeglądarkę, zawierający różne informacje techniczne) oraz czas żądania. Ponadto billiger.de przekazuje i zapisuje również numer zamówienia i wartość koszyka z Państwa zamówieniem. Te informacje są rejestrowane, przekazywane i przechowywane przez billiger.de tylko wtedy, gdy zamówienie zostało rzeczywiście złożone po przekierowaniu z billiger.de na naszą stronę internetową.
O ile przekazywanie tych informacji do billiger.de dotyczy danych osobowych użytkownika, odbywa się to zgodnie z art. 6 Para. 1 lit. f DSGVO na podstawie naszego uzasadnionego interesu w zakresie statystycznej oceny powodzenia reklam produktów na billiger.de oraz zachowań zakupowych użytkowników i służy w ten sposób do optymalizacji naszej oferty online.
Jeżeli nie życzą sobie Państwo przekazywania opisanych informacji do billiger.de w przyszłości, mogą Państwo temu zapobiec jedynie poprzez wyłączenie obsługi Java Script w swojej przeglądarce. Alternatywnie można zapobiec wykonywaniu kodu JavaScript poprzez zainstalowanie blokera JavaScript (np. https://noscript.net/ lub https://www.ghostery.com). W tym przypadku jest jednak bardzo prawdopodobne, że nie będą Państwo mogli w pełni korzystać z wszystkich funkcji strony internetowej.
O ile jest to prawnie wymagane, uzyskaliśmy Państwa zgodę na przetwarzanie Państwa danych w sposób opisany powyżej zgodnie z Art. 6 Para. 1 lit. a DSGVO. W każdej chwili mogą Państwo odwołać swoją zgodę ze skutkiem na przyszłość. W celu odwołania zgody prosimy o skorzystanie z opisanej powyżej możliwości wniesienia sprzeciwu.

12.2 Google AdSense
Ta strona korzysta z Google AdSense, usługi reklamy internetowej świadczonej przez Google Ireland Limited, Gordon House, 4 Barrow St, Dublin, D04 E5W5, Irlandia ("Google"). Google AdSense używa cookies, czyli plików tekstowych umieszczanych na komputerze użytkownika w celu umożliwienia witrynie przeanalizowania sposobu, w jaki użytkownicy z niej korzystają. Ponadto Google AdSense wykorzystuje do zbierania informacji tak zwane "web beacons" (małe niewidoczne grafiki), za pomocą których mogą być rejestrowane, gromadzone i oceniane proste czynności, takie jak ruch odwiedzających na stronie internetowej.
Informacje generowane przez cookie i/lub web beacon (w tym Państwa adres IP) o korzystaniu przez Państwa z tej strony internetowej są z reguły przesyłane na serwer Google i tam zapisywane. Może to również obejmować transmisję na serwery Google LLC. w USA.
Google wykorzystuje uzyskane w ten sposób informacje do oceny Państwa zachowań w zakresie korzystania z reklam AdSense. Adres IP przekazany przez Państwa przeglądarkę w ramach Google AdSense nie jest łączony z innymi danymi Google. Informacje zebrane przez Google mogą zostać przekazane osobom trzecim, jeżeli jest to wymagane przez prawo i/lub jeżeli osoby trzecie przetwarzają te informacje na zlecenie Google.
Szczegółowe informacje na temat przetwarzania danych przez Google AdSense oraz na temat przetwarzania przez Google danych ze stron internetowych można znaleźć tutaj: https://policies.google.com/technologies/partner-sites.
Opisane powyżej przetwarzanie danych odbywa się zgodnie z Art. 6 Para. 1 lit. f DSGVO w celu kierowania do użytkownika reklam przez reklamujące się osoby trzecie, których reklamy są wyświetlane na tej stronie internetowej na podstawie ocenionego zachowania użytkownika. Przetwarzanie to służy również naszym interesom finansowym, polegającym na wykorzystywaniu potencjału ekonomicznego naszej strony internetowej poprzez odpłatne wyświetlanie spersonalizowanych treści reklamowych osób trzecich.
Więcej informacji na temat polityki prywatności firmy Google można znaleźć pod następującym adresem internetowym: https://www.google.de/policies/privacy/.
Użytkownik może na stałe wyłączyć pliki cookie dla preferencji reklamowych poprzez odpowiednie ustawienie oprogramowania przeglądarki lub pobrać i zainstalować wtyczkę do przeglądarki dostępną pod następującym linkiem:
https://www.google.com/settings/ads/plugin?hl=de
Należy pamiętać, że niektóre funkcje tej strony internetowej mogą nie być dostępne lub mogą być ograniczone, jeśli użytkownik wyłączył obsługę plików cookie.
O ile jest to prawnie wymagane, uzyskaliśmy Państwa zgodę na przetwarzanie Państwa danych w sposób opisany powyżej zgodnie z Art. 6 par. 1 lit. a DSGVO. W każdej chwili mogą Państwo odwołać swoją zgodę ze skutkiem na przyszłość. W celu odwołania zgody prosimy o skorzystanie z opisanej powyżej możliwości wniesienia sprzeciwu.

12.3 Śledzenie konwersji Google Ads
Ta strona internetowa korzysta z internetowego programu reklamowego "Google Ads" oraz, w ramach Google Ads, ze śledzenia konwersji Google Ireland Limited, Gordon House, 4 Barrow St, Dublin, D04 E5W5, Irlandia ("Google"). Korzystamy z Google Ads, aby zwrócić uwagę na nasze atrakcyjne oferty na zewnętrznych stronach internetowych za pomocą mediów reklamowych (tzw. Google Adwords). W odniesieniu do danych kampanii reklamowych możemy określić, jak skuteczne są poszczególne działania reklamowe. W ten sposób realizujemy cel, jakim jest wyświetlanie Państwu interesujących reklam, uczynienie naszej strony internetowej bardziej interesującą dla Państwa oraz osiągnięcie sprawiedliwego obliczenia poniesionych kosztów reklamy.
Plik cookie śledzenia konwersji jest ustawiany, gdy użytkownik kliknie na reklamę umieszczoną przez Google. Cookies to małe pliki tekstowe, które są przechowywane na urządzeniu końcowym użytkownika. Pliki te tracą ważność zazwyczaj po 30 dniach i nie są wykorzystywane do identyfikacji użytkownika. Jeśli użytkownik odwiedzi określone strony tej witryny, a plik cookie jeszcze nie stracił ważności, Google i my możemy rozpoznać, że użytkownik kliknął na reklamę i został przekierowany na tę stronę. Każdy klient Google Ads otrzymuje inny plik cookie. Dlatego nie można śledzić plików cookie na stronach klientów Google Ads. Informacje uzyskane za pomocą pliku cookie konwersji są wykorzystywane do tworzenia statystyk konwersji dla klientów Google Ads, którzy zdecydowali się na śledzenie konwersji. Klienci dowiadują się o całkowitej liczbie użytkowników, którzy kliknęli na ich reklamę i zostali przekierowani na stronę oznaczoną znacznikiem śledzenia konwersji. Nie otrzymują jednak żadnych informacji, które mogłyby zostać wykorzystane do osobistej identyfikacji użytkowników.
Korzystanie z Google Ads może również powodować przekazywanie danych osobowych na serwery Google LLC. w USA.
Szczegółowe informacje na temat przetwarzania danych przez Google Ads Conversion Tracking oraz na temat przetwarzania przez Google danych ze stron internetowych można znaleźć tutaj: https://policies.google.com/technologies/partner-sites.
Wszystkie opisane powyżej procesy przetwarzania danych, w szczególności zapisywanie plików cookie w celu odczytywania informacji o używanym urządzeniu końcowym, będą realizowane tylko wtedy, gdy udzielą nam Państwo na to wyraźnej zgody zgodnie z Art. 6 (1) a DSGVO. Zgodę tę można w każdej chwili odwołać ze skutkiem na przyszłość poprzez dezaktywację tej usługi w "Narzędziu do wyrażania zgody na pliki cookie" udostępnionym na stronie internetowej.
Można również trwale sprzeciwić się ustawieniu plików cookie przez Google Ads conversion tracking, pobierając i instalując wtyczkę do przeglądarki Google dostępną pod następującym linkiem:
https://www.google.com/settings/ads/plugin?hl=de
W celu kierowania reklam do użytkowników, których dane otrzymaliśmy w ramach relacji biznesowych lub zbliżonych do biznesowych, w sposób bardziej ukierunkowany na zainteresowanie, korzystamy z funkcji dopasowania do klienta w ramach Google Ads. W tym celu przekazujemy jeden lub więcej plików z zagregowanymi danymi klientów (przede wszystkim adresy e-mail i numery telefonów) drogą elektroniczną do Google. Google nie ma dostępu do czystych danych, ale automatycznie szyfruje informacje w plikach klientów podczas procesu przesyłania za pomocą specjalnego algorytmu. Zaszyfrowane informacje mogą być następnie wykorzystane przez Google wyłącznie w celu przyporządkowania ich do istniejących kont Google, które zostały założone przez osoby, których dane dotyczą. Dzięki temu możliwe jest odtwarzanie spersonalizowanej reklamy we wszystkich usługach Google powiązanych z danym kontem Google.
Dane klientów będą przekazywane do Google tylko wtedy, gdy udzielą nam Państwo na to wyraźnej zgody zgodnie z Art. 6 (1) a DSGVO. Zgodę tę można w każdej chwili odwołać ze skutkiem na przyszłość. Dalsze informacje na temat środków ochrony danych stosowanych przez Google w związku z funkcją kojarzenia klientów można znaleźć tutaj: https://support.google.com/google-ads/answer/6334160?hl=de&ref_topic=10550182
Polityka prywatności Google jest dostępna tutaj: https://www.google.de/policies/privacy/

12.4 Korzystanie z programów partnerskich
- Własny program partnerski
W związku z prezentacją produktów na naszej stronie internetowej prowadzimy własny program partnerski, w ramach którego udostępniamy zainteresowanym podmiotom zewnętrznym linki partnerskie do umieszczenia na ich stronach internetowych, które prowadzą do naszych ofert. W ramach programu partnerskiego stosowane są pliki cookie, które z reguły są zapisywane na stronie partnera po kliknięciu na odpowiedni link partnerski i za które zgodnie z prawem o ochronie danych osobowych nie ponosimy odpowiedzialności. Cookies to małe pliki tekstowe, które są zapisywane na Państwa urządzeniu końcowym, aby móc śledzić pochodzenie transakcji (np. "leadów sprzedaży") generowanych przez takie linki. W ten sposób możemy rozpoznać, między innymi, że kliknęli Państwo na link partnerski i zostali przekierowani na naszą stronę internetową. Informacje te są niezbędne do realizacji płatności pomiędzy nami a partnerami afiliacyjnymi. O ile informacje te zawierają również dane osobowe, opisane przetwarzanie odbywa się na podstawie naszego uzasadnionego interesu finansowego w przetwarzaniu płatności prowizyjnych zgodnie z Art. 6 par. 1 lit. f DSGVO.
Jeśli chcą Państwo zablokować ocenę zachowania użytkownika za pomocą plików cookie, mogą Państwo ustawić swoją przeglądarkę w taki sposób, aby byli Państwo informowani o ustawieniu plików cookie i indywidualnie decydowali, czy chcą je Państwo akceptować, czy też wykluczyć akceptację plików cookie w określonych przypadkach lub ogólnie.
- Program partnerski ADCELL (Firstlead GmbH)
Uczestniczymy w programie partnerskim "ADCELL" firmy Firstlead GmbH, Rosenfelder St. 15-16, 10315 Berlin (zwanej dalej "ADCELL"). W ramach swoich usług ADCELL zapisuje pliki cookie na urządzeniach końcowych użytkowników w celu udokumentowania transakcji (np. "leadów sprzedażowych"), gdy odwiedzający kliknie na reklamę z linkiem partnerskim. Te pliki cookie służą wyłącznie do prawidłowego przypisania sukcesu nośnika reklamowego i odpowiedniego rozliczenia w ramach sieci. ADCELL używa również tak zwanych pikseli śledzących. Umożliwiają one ocenę informacji, takich jak ruch odwiedzających na stronach.
Informacje generowane przez pliki cookie i piksele śledzące dotyczące korzystania z tej strony internetowej (w tym adres IP) oraz dostarczania formatów reklamowych są przekazywane na serwer firmy ADCELL i tam przechowywane. Między innymi, ADCELL może rozpoznać, że link partnerski na tej stronie został kliknięty. ADCELL może w pewnych okolicznościach przekazywać te (zanonimizowane) informacje partnerom umownym, przy czym dane takie jak adres IP nie będą łączone z innymi przechowywanymi danymi.
O ile informacje te zawierają również dane osobowe, opisane przetwarzanie odbywa się na podstawie naszego uzasadnionego interesu finansowego w zakresie przetwarzania płatności prowizyjnych z ADCELL zgodnie z art. 6 Para. 1 lit. f DSGVO.
Jeśli chcą Państwo zablokować ocenę zachowania użytkownika za pomocą plików cookie, mogą Państwo ustawić swoją przeglądarkę w taki sposób, aby byli Państwo informowani o ustawieniu plików cookie i indywidualnie decydować o ich akceptacji lub wykluczyć akceptację plików cookie w określonych przypadkach lub ogólnie. Jeżeli nie wyrażają Państwo zgody na przetwarzanie Państwa danych w sposób opisany powyżej, mają Państwo możliwość dezaktywacji przetwarzania danych pod adresem www.adcell.de/datenschutz.
O ile jest to prawnie wymagane, uzyskaliśmy Państwa zgodę na przetwarzanie Państwa danych w sposób opisany powyżej zgodnie z Art. 6 par. 1 lit. a DSGVO. W każdej chwili mogą Państwo odwołać swoją zgodę ze skutkiem na przyszłość. W celu odwołania zgody prosimy o skorzystanie z opisanej powyżej możliwości wniesienia sprzeciwu.
- Program partnerski Amazon (AmazonPartnerNet)
Uczestniczymy w programie partnerskim "AmazonPartnerNet" firmy Amazon EU S.a.r.l., 38 avenue John F. Kennedy, L-1855 Luxembourg (zwanej dalej "Amazon"). W tym kontekście umieściliśmy na naszej stronie internetowej reklamy w postaci linków, które prowadzą do ofert na różnych stronach internetowych Amazon. Amazon używa plików cookie. Są to małe pliki tekstowe, które są zapisywane na Państwa urządzeniu końcowym, aby móc śledzić pochodzenie zamówień generowanych przez takie linki. W ten sposób firma Amazon może rozpoznać między innymi, że kliknęli Państwo na link partnerski na naszej stronie internetowej. Informacje te są niezbędne do realizacji płatności pomiędzy nami a firmą Amazon. O ile informacje te zawierają również dane osobowe, opisane przetwarzanie odbywa się na podstawie naszego uzasadnionego interesu finansowego w przetwarzaniu płatności prowizyjnych z Amazon zgodnie z Art. 6 (1) lit. f DSGVO.
Dalsze informacje na temat wykorzystywania danych przez firmę Amazon można znaleźć w oświadczeniu o ochronie danych osobowych Amazon.de pod adresem https://www.amazon.de/gp/help/customer/display.html/ref=footer_privacy?ie=UTF8&nodeId=3312401.
Jeśli chcą Państwo zablokować ocenę zachowania użytkownika za pomocą plików cookie, mogą Państwo ustawić swoją przeglądarkę w taki sposób, aby byli Państwo informowani o ustawieniu plików cookie i indywidualnie decydować o ich akceptacji lub wyłączyć akceptację plików cookie w określonych przypadkach lub ogólnie. Pod linkiem https://www.amazon.de/gp/dra/info można również dezaktywować reklamy oparte na zainteresowaniach na stronie Amazon.
O ile jest to prawnie wymagane, uzyskaliśmy Państwa zgodę na przetwarzanie Państwa danych w sposób opisany powyżej zgodnie z Art. 6 Para. 1 lit. a DSGVO. W każdej chwili mogą Państwo odwołać swoją zgodę ze skutkiem na przyszłość. W celu odwołania zgody prosimy o skorzystanie z opisanej powyżej możliwości wniesienia sprzeciwu.
- Sieć reklamy efektywnościowej AWIN
Uczestniczymy w sieci reklamy efektywnościowej AWIN AG, Eichhornstraße 3, 10785 Berlin (zwanej dalej "AWIN"). W ramach swoich usług śledzenia AWIN przechowuje pliki cookie w celu dokumentowania transakcji (np. "leadów sprzedaży") na urządzeniach końcowych użytkowników, którzy odwiedzają lub korzystają ze stron internetowych lub innych ofert online swoich klientów (np. rejestracja subskrypcji biuletynu lub złożenie zamówienia online). Te pliki cookie służą wyłącznie do prawidłowego przypisania sukcesu nośnika reklamowego i odpowiedniego rozliczenia w ramach sieci.
W pliku cookie umieszczana jest jedynie informacja o tym, kiedy urządzenie końcowe kliknęło na określony nośnik reklamowy. W śledzących plikach cookie AWIN przechowywana jest indywidualna sekwencja liczb, której nie można przyporządkować do konkretnego użytkownika, za pomocą której dokumentowany jest program partnerski reklamodawcy, wydawcy oraz czas działania użytkownika (kliknięcie lub obejrzenie). AWIN gromadzi również informacje o urządzeniu końcowym, z którego dokonywana jest transakcja, np. o systemie operacyjnym i przeglądarce wywołującej. O ile informacje te zawierają również dane osobowe, opisane przetwarzanie odbywa się na podstawie naszego uzasadnionego interesu finansowego w przetwarzaniu płatności prowizji z AWIN zgodnie z Art. 6 (1) lit. f DSGVO.
Jeśli nie życzą sobie Państwo, aby pliki cookie były zapisywane w Państwa przeglądarce, można to zrobić poprzez odpowiednie ustawienie przeglądarki. Zapisywanie plików cookie można dezaktywować w danej przeglądarce w sekcji Dodatki/Opcje internetowe, ograniczyć do określonych stron internetowych lub ustawić przeglądarkę tak, aby informowała o wysłaniu pliku cookie. Należy jednak pamiętać, że w takim przypadku należy liczyć się z ograniczonym wyświetlaniem ofert online i ograniczoną obsługą użytkownika. Pliki cookie można również w każdej chwili usunąć. W takim przypadku zapisane w nich informacje zostaną usunięte z Państwa urządzenia końcowego.
Dalsze informacje na temat wykorzystywania danych przez AWIN można znaleźć w oświadczeniu firmy o ochronie danych: https://www.awin.com/de/rechtliches.
O ile jest to prawnie wymagane, uzyskaliśmy Państwa zgodę na przetwarzanie Państwa danych w sposób opisany powyżej zgodnie z Art. 6 Para. 1 lit. a DSGVO. W każdej chwili mogą Państwo odwołać swoją zgodę ze skutkiem na przyszłość. W celu odwołania zgody należy postępować zgodnie z opisaną powyżej procedurą wnoszenia sprzeciwu.
- Program partnerski belboon (belboon GmbH)
Uczestniczymy w programie partnerskim "belboon" firmy belboon GmbH, Weinmeisterstr. 12-14, 10178 Berlin (dalej jako "belboon"). W ramach swoich usług belboon zapisuje na urządzeniach końcowych użytkowników pliki cookie w celu udokumentowania transakcji (np. "leadów sprzedaży"), gdy odwiedzający kliknie na reklamę z linkiem partnerskim. Te pliki cookie służą wyłącznie do prawidłowego przypisania sukcesu nośnika reklamowego i odpowiedniego rozliczenia w ramach sieci. Ponadto belboon stosuje tzw. piksele śledzące. Umożliwiają one ocenę takich informacji, jak ruch odwiedzających na stronach.
Informacje generowane przez pliki cookie i piksele śledzące, dotyczące korzystania z tej strony internetowej (włącznie z adresem IP) oraz dostarczania formatów reklamowych, są przekazywane na serwer belboon i tam zapisywane. belboon może w określonych okolicznościach przekazywać te (zanonimizowane) informacje partnerom umownym, przy czym dane takie jak adres IP nie są łączone z innymi zapisanymi danymi.
O ile informacje te zawierają również dane osobowe, opisane przetwarzanie odbywa się na podstawie naszego uzasadnionego interesu finansowego w zakresie przetwarzania płatności prowizyjnych z belboon zgodnie z art. 6 Para. 1 lit. f DSGVO.
Dalsze informacje na temat wykorzystywania danych przez belboon można znaleźć w deklaracji ochrony danych belboon na stronie https://www.belboon.com/de/ueber-uns/datenschutz/.
Jeśli chcą Państwo zablokować ocenę zachowania użytkownika za pomocą plików cookie, mogą Państwo ustawić swoją przeglądarkę w taki sposób, aby byli Państwo informowani o ustawieniu plików cookie i indywidualnie decydowali, czy chcą je Państwo akceptować, czy też wykluczyć akceptację plików cookie w określonych przypadkach lub ogólnie.
O ile jest to prawnie wymagane, uzyskaliśmy Państwa zgodę na przetwarzanie Państwa danych w sposób opisany powyżej zgodnie z Art. 6 par. 1 lit. a DSGVO. W każdej chwili mogą Państwo odwołać swoją zgodę ze skutkiem na przyszłość. W celu odwołania zgody prosimy o skorzystanie z opisanej powyżej możliwości wniesienia sprzeciwu.
- Sieć partnerska CJ Affiliate
Jesteśmy członkiem sieci partnerskiej CJ Affiliate (Conversant Europe Limited), 1st Floor, 40 Dukes Place, London, EC3A 7NH. W tym kontekście umieściliśmy reklamy na stronach partnerów partnerskich jako linki prowadzące do ofert na naszej stronie internetowej. CJ Affiliate używa plików cookie, które z reguły są ustawiane na stronie partnera i za które nie jesteśmy odpowiedzialni w świetle prawa o ochronie danych osobowych. Cookies to małe pliki tekstowe, które są przechowywane w urządzeniu końcowym użytkownika, aby móc śledzić pochodzenie transakcji (np. "leadów sprzedaży") generowanych przez takie linki. W ten sposób CJ Affiliate może rozpoznać, między innymi, że użytkownik kliknął na link partnerski i został przekierowany na naszą stronę internetową. Informacje te są wymagane do przetwarzania płatności pomiędzy nami a CJ Affiliate. Jeśli informacje te zawierają również dane osobowe, opisane przetwarzanie opiera się na naszym uzasadnionym interesie finansowym w przetwarzaniu płatności prowizji z CJ Affiliate zgodnie z art. 6 (1) lit. f DS. 6 (1) lit. f DSGVO.
Dalsze informacje na temat wykorzystywania danych przez CJ Affiliate można znaleźć na stronie https://www.cj.com/legal/privacy-de.
Jeśli chcą Państwo zablokować ocenę zachowania użytkownika za pomocą plików cookie, mogą Państwo ustawić swoją przeglądarkę w taki sposób, aby byli Państwo informowani o ustawieniu plików cookie i indywidualnie decydowali, czy chcą je Państwo akceptować, czy też wykluczyć akceptację plików cookie w określonych przypadkach lub ogólnie.
- Program partnerski Digistore24
Uczestniczymy w programie partnerskim Digistore24 GmbH, St.-Godehard-Straße 32, 31139 Hildesheim ("Digistore24"). W tym kontekście umieściliśmy na naszej stronie internetowej reklamy w postaci linków, które prowadzą do ofert Digistore24. Digistore24 używa plików cookie, które z reguły są ustawiane na stronie partnera i za które nie ponosimy odpowiedzialności zgodnie z prawem o ochronie danych osobowych. Cookies to małe pliki tekstowe, które są zapisywane na Państwa urządzeniu końcowym, aby móc śledzić pochodzenie zamówień generowanych przez takie linki. W ten sposób Digistore24 może rozpoznać, między innymi, że kliknęli Państwo na link partnerski na naszej stronie internetowej. Informacje te są niezbędne do realizacji płatności pomiędzy nami a Digistore24. O ile informacje te zawierają również dane osobowe, opisane przetwarzanie odbywa się na podstawie naszego uzasadnionego interesu finansowego w przetwarzaniu płatności prowizyjnych z Digistore24 zgodnie z Art. 6 (1) lit. f DSGVO.
Więcej informacji na temat wykorzystywania danych przez Digistore24 można znaleźć na stronie https://www.digistore24.com/page/privacy.
Pliki cookie z Digistore24 służące do odczytywania informacji o używanym urządzeniu końcowym są ustawiane tylko wtedy, gdy użytkownik wyraził na to wyraźną zgodę zgodnie z art. 6 Para. 1 lit. a DSGVO. W każdej chwili mogą Państwo odwołać swoją zgodę ze skutkiem na przyszłość za pomocą opcji ustawień udostępnionych przez Digistore24.
- Program partnerski eBay (sieć partnerska eBay)
Uczestniczymy w programie partnerskim eBay Partner Network, Inc., 2145 Hamilton Ave, San Jose, CA 95125, USA (zwanym dalej "EPN"). W tym kontekście na naszej stronie internetowej umieściliśmy reklamy w postaci linków prowadzących do ofert na różnych stronach eBay. EPN używa plików cookie. Są to małe pliki tekstowe, które są przechowywane na urządzeniu końcowym użytkownika w celu umożliwienia śledzenia pochodzenia kliknięć, zamówień itp. generowanych przez takie linki. EPN może między innymi rozpoznać, że kliknęli Państwo na link partnerski na tej stronie. Informacje te są wymagane do przetwarzania płatności między nami a eBay. O ile informacje te zawierają również dane osobowe, opisane przetwarzanie odbywa się na podstawie naszego uzasadnionego interesu finansowego w przetwarzaniu płatności prowizyjnych z eBay zgodnie z Art. 6 Para. 1 lit. f DSGVO.
Więcej informacji na temat wykorzystywania danych przez EPN można znaleźć w polityce prywatności firmy: https://partnernetwork.ebay.com/page/network-agreement#privacy-notice.
Jeśli chcą Państwo zablokować ocenę zachowania użytkownika za pomocą plików cookie, mogą Państwo ustawić przeglądarkę w taki sposób, aby byli Państwo informowani o instalacji plików cookie i indywidualnie decydować o ich akceptacji lub wykluczyć akceptację plików cookie w określonych przypadkach lub ogólnie.
O ile jest to prawnie wymagane, uzyskaliśmy Państwa zgodę na przetwarzanie Państwa danych w sposób opisany powyżej zgodnie z Art. 6 par. 1 lit. a DSGVO. W każdej chwili mogą Państwo odwołać swoją zgodę ze skutkiem na przyszłość. W celu odwołania zgody prosimy o skorzystanie z opisanej powyżej możliwości wniesienia sprzeciwu.
- Program partnerski Tradedoubler GmbH
Uczestniczymy w programie partnerskim firmy Tradedoubler GmbH, Herzog-Wilhelm-Straße 26, 80331 Monachium, Niemcy (zwanej dalej "Tradedoubler").
Tradedoubler jest niemiecką siecią afiliacyjną, która oferuje marketing afiliacyjny. Marketing afiliacyjny jest internetową formą dystrybucji, która umożliwia komercyjnym operatorom stron internetowych, tak zwanym sprzedawcom lub reklamodawcom, zamieszczanie reklam, za które zazwyczaj otrzymują wynagrodzenie w postaci prowizji za kliknięcie lub sprzedaż, na stronach internetowych osób trzecich, czyli partnerów dystrybucyjnych, zwanych również partnerami lub wydawcami. Reklamodawca udostępnia za pośrednictwem sieci afiliacyjnej nośnik reklamowy, tzn. baner reklamowy lub inny odpowiedni środek reklamy internetowej, który jest następnie integrowany przez partnera na jego własnych stronach internetowych. W tym kontekście umieściliśmy na naszej stronie internetowej reklamy w postaci linków.
W tym celu korzystamy z plików cookie firmy Tradedoubler, które są małymi plikami tekstowymi przechowywanymi w urządzeniu końcowym użytkownika, aby móc śledzić pochodzenie zamówień generowanych za pośrednictwem takich linków. W ten sposób Tradedoubler może rozpoznać między innymi, że użytkownik kliknął link partnerski na naszej stronie internetowej. Informacje te są niezbędne do przetwarzania płatności między nami a firmą Tradedoubler. Jeśli informacje te zawierają również dane osobowe, opisane przetwarzanie opiera się na naszym uzasadnionym interesie finansowym związanym z przetwarzaniem płatności prowizyjnych z Tradedoubler zgodnie z Art. 6 (1) lit. f DSGVO.
Więcej informacji na temat wykorzystywania danych przez Tradedoubler można znaleźć w polityce prywatności Tradedoubler na stronie https://www.tradedoubler.com/de/privacy-policy/.
Jeśli chcą Państwo zablokować ocenę zachowania użytkownika za pomocą plików cookie, mogą Państwo ustawić swoją przeglądarkę w taki sposób, aby byli Państwo informowani o ustawieniu plików cookie i indywidualnie decydowali, czy chcą je Państwo akceptować, czy też wykluczyć akceptację plików cookie w określonych przypadkach lub ogólnie.
O ile jest to prawnie wymagane, uzyskaliśmy Państwa zgodę na przetwarzanie Państwa danych w sposób opisany powyżej zgodnie z Art. 6 par. 1 lit. a DSGVO. W każdej chwili mogą Państwo odwołać swoją zgodę ze skutkiem na przyszłość. W celu odwołania zgody prosimy o skorzystanie z opisanej powyżej możliwości wniesienia sprzeciwu.

13) Usługi analizy internetowej

Google (Universal) Analytics z Google Signals
Niniejsza strona internetowa korzysta z Google (Universal) Analytics, usługi analizy oglądalności stron internetowych udostępnianej przez Google Ireland Limited, Gordon House, 4 Barrow St, Dublin, D04 E5W5, Irlandia ("Google"). Google (Universal) Analytics używa "cookies", czyli plików tekstowych umieszczanych na komputerze użytkownika w celu umożliwienia witrynie przeanalizowania sposobu, w jaki użytkownicy z niej korzystają. Informacje generowane przez cookie na temat korzystania z witryny przez użytkownika (włącznie z jego adresem IP) będą przekazywane spółce Google i przechowywane przez nią na serwerach w Stanach Zjednoczonych.
Ta strona korzysta z Google (Universal) Analytics wyłącznie z rozszerzeniem "_anonymizeIp()", które zapewnia anonimizację adresu IP poprzez jego skrócenie i wyklucza bezpośrednie odniesienie do osoby. Rozszerzenie to oznacza, że Państwa adres IP jest uprzednio skracany przez Google w krajach członkowskich Unii Europejskiej lub w innych krajach będących stronami Porozumienia o Europejskim Obszarze Gospodarczym. Tylko w wyjątkowych przypadkach pełny adres IP jest przekazywany do serwera Google LLC.w USA i tam skracany.
Google będzie korzystała z tych informacji na nasze zlecenie w celu oceny korzystania z witryny przez użytkownika, tworzenia raportów dotyczących aktywności na stronie oraz świadczenia innych usług związanych z korzystaniem z witryny i Internetu. W tym kontekście, adres IP przekazywany przez Państwa przeglądarkę w ramach Google (Universal) Analytics nie będzie łączony z innymi danymi Google.
Google Analytics umożliwia również tworzenie statystyk z zestawieniami dotyczącymi wieku, płci i zainteresowań osób odwiedzających witrynę na podstawie oceny reklamy opartej na zainteresowaniach oraz z uwzględnieniem informacji osób trzecich za pomocą specjalnej funkcji, tzw. "charakterystyki demograficznej". Pozwala to na zdefiniowanie i zróżnicowanie grup użytkowników strony internetowej w celu ukierunkowania działań marketingowych. Dane zebrane za pomocą "charakterystyki demograficznej" nie mogą być jednak przypisane do konkretnej osoby.
Szczegółowe informacje na temat przetwarzania danych przez Google Analytics oraz postępowania Google z danymi strony internetowej można znaleźć tutaj: https://policies.google.com/technologies/partner-sites.
Wszystkie opisane powyżej procesy przetwarzania, w szczególności ustawianie plików cookie Google Analytics w celu odczytywania informacji na temat używanego urządzenia końcowego, będą realizowane tylko wtedy, gdy udzielą nam Państwo na to wyraźnej zgody zgodnie z art. 6 (1) a DSGVO. Bez tej zgody Google Analytics nie będzie wykorzystywany podczas Państwa wizyty na stronie internetowej.
W każdej chwili mogą Państwo cofnąć swoją zgodę ze skutkiem na przyszłość. W celu odwołania zgody należy dezaktywować tę usługę w "Narzędziu do wyrażania zgody na pliki cookie" dostępnym na stronie internetowej. Zawarliśmy z firmą Google umowę na realizację zamówień w zakresie korzystania z Google Analytics, która zobowiązuje Google do ochrony danych osób odwiedzających naszą stronę i nieprzekazywania ich osobom trzecim. W przypadku przekazywania danych z UE do USA Google powołuje się na tzw. standardowe klauzule ochrony danych Komisji Europejskiej, które mają zapewnić przestrzeganie europejskiego poziomu ochrony danych w USA.
Więcej informacji na temat Google (Universal) Analytics można znaleźć tutaj: https://policies.google.com/privacy?hl=de&gl=de
Ta strona internetowa korzysta również z usługi Google Signals jako rozszerzenia Google Analytics. Dzięki Google Signals możemy zlecić Google tworzenie raportów dotyczących różnych urządzeń (tzw. "cross-device tracking"). Jeśli w ustawieniach konta Google aktywowali Państwo "spersonalizowane reklamy" i połączyli Państwo swoje urządzenia z dostępem do Internetu z kontem Google, Google może analizować zachowania użytkowników na różnych urządzeniach i tworzyć na tej podstawie modele baz danych, o ile wyrazili Państwo zgodę na korzystanie z Google Analytics zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a DS. 6 (1) lit. a DSGVO (patrz wyżej). Uwzględniane są loginy i typy urządzeń wszystkich odwiedzających stronę, którzy byli zalogowani na konto Google i dokonali konwersji. Dane te pokazują między innymi, na jakim urządzeniu po raz pierwszy kliknęli Państwo na reklamę i na jakim urządzeniu nastąpiła związana z tym konwersja. W tym zakresie nie otrzymujemy od Google żadnych danych osobowych, a jedynie statystyki opracowane na podstawie Google Signals. W ustawieniach swojego konta Google mają Państwo możliwość dezaktywacji funkcji "spersonalizowane reklamy" i wyłączenia w ten sposób analizy między urządzeniami. W tym celu należy postępować zgodnie z instrukcjami na tej stronie: https://support.google.com/ads/answer/2662922?hl=de
Więcej informacji na temat Google Signals można znaleźć tutaj: https://support.google.com/analytics/answer/7532985?hl=de.

14) Korzystanie z systemu live chat

Własny system live chat
Na tej stronie internetowej, w celu obsługi systemu czatu na żywo, który służy do odpowiadania na zapytania na żywo, podana przez Ciebie nazwa czatu i podana przez Ciebie treść czatu są gromadzone jako dane i przechowywane przez czas trwania czatu. Czat i podana przez Ciebie nazwa czatu są zapisywane wyłącznie w tzw. pamięci RAM (pamięć o dostępie swobodnym) i usuwane natychmiast po zakończeniu przez nas lub Ciebie rozmowy na czacie, jednak nie później niż 2 godziny po ostatniej wiadomości w historii czatu. Cookies są używane do obsługi funkcji czatu. Cookies to małe pliki tekstowe, które są przechowywane lokalnie w pamięci podręcznej przeglądarki internetowej osoby odwiedzającej stronę. Cookies umożliwiają rozpoznanie przeglądarki internetowej osoby odwiedzającej stronę w celu rozróżnienia poszczególnych użytkowników funkcji czatu na naszej stronie internetowej.
O ile zebrane w ten sposób informacje mają odniesienie do osoby, przetwarzanie odbywa się zgodnie z Art. 6 para. 1 lit. f DSGVO na podstawie naszego uzasadnionego interesu w zakresie efektywnej obsługi klienta i statystycznej analizy zachowań użytkowników w celu optymalizacji.
Aby uniknąć zapisywania plików cookie, możesz ustawić swoją przeglądarkę internetową tak, aby w przyszłości nie zapisywała plików cookie na Twoim komputerze lub aby już zapisane pliki cookie były usuwane. Wyłączenie wszystkich plików cookie może jednak spowodować, że funkcja czatu na naszej stronie internetowej nie będzie mogła być realizowana.

15) Narzędzia i inne

15.1 Complianz
Ta strona internetowa wykorzystuje narzędzie do wyrażania zgody na pliki cookie firmy Complianz B.V., Atoomweg 6B, 9743 AK, Groningen, Holandia ("Complianz") w celu uzyskania skutecznej zgody użytkownika na pliki cookie i aplikacje oparte na plikach cookie wymagające zgody. Poprzez zintegrowanie odpowiedniego kodu JavaScript, przy wywołaniu strony użytkownikom wyświetlany jest baner, w którym poprzez zaznaczenie odpowiedniego pola można wyrazić zgodę na określone pliki cookie i/lub aplikacje oparte na plikach cookie. Dzięki zastosowaniu tego narzędzia, wszystkie pliki cookie/usługi wymagające zgody są ładowane tylko wtedy, gdy dany użytkownik wyrazi na to zgodę poprzez zaznaczenie odpowiedniego pola. Gwarantuje to, że takie pliki cookie są ustawiane na odpowiednim urządzeniu końcowym użytkownika tylko wtedy, gdy została udzielona zgoda.
Narzędzie ustawia technicznie niezbędne pliki cookie w celu zapisania preferencji użytkownika dotyczących plików cookie. Osobiste dane użytkownika nie są przetwarzane w tym kontekście.

15.2 Google reCAPTCHA
Na tej stronie internetowej korzystamy również z funkcji reCAPTCHA firmy Google Ireland Limited, Gordon House, 4 Barrow St, Dublin, D04 E5W5, Irlandia ("Google"). Funkcja ta służy przede wszystkim do rozróżnienia, czy wpis został dokonany przez osobę fizyczną, czy też jest nadużywany przez maszyny i automatyczne przetwarzanie. Usługa obejmuje przesłanie adresu IP i ewentualnie dalszych danych wymaganych przez Google dla usługi reCAPTCHA do Google i jest realizowana zgodnie z Art. 6 par. 1 lit. f DSGVO na podstawie naszego uzasadnionego interesu w ustaleniu indywidualnej odpowiedzialności osobistej w Internecie oraz zapobieganiu nadużyciom i spamowi. Korzystanie z usługi Google reCAPTCHA może również wiązać się z przekazywaniem danych osobowych na serwery Google LLC. w USA.
Dalsze informacje na temat Google reCAPTCHA oraz oświadczenie Google o ochronie danych osobowych można znaleźć pod adresem: https://www.google.com/intl/de/policies/privacy/.
O ile jest to prawnie wymagane, uzyskaliśmy Państwa zgodę na przetwarzanie Państwa danych w sposób opisany powyżej zgodnie z Art. 6 Para. 1 lit. a DSGVO. W każdej chwili mogą Państwo odwołać swoją zgodę ze skutkiem na przyszłość. W celu odwołania zgody prosimy o skorzystanie z opisanej powyżej możliwości wniesienia sprzeciwu.

16) Prawa osoby, której dotyczą dane

16.1 Obowiązujące prawo o ochronie danych osobowych przyznaje Państwu następujące prawa podmiotowe (prawo do informacji i interwencji) wobec administratora danych w odniesieniu do przetwarzania Państwa danych osobowych, przy czym w celu skorzystania z tych praw należy odnieść się do podanej podstawy prawnej:
- Prawo do informacji zgodnie z art. 15 DSGVO;
- Prawo do sprostowania zgodnie z art. 16 DSGVO;
- Prawo do usunięcia danych zgodnie z art. 17 DSGVO;
- Prawo do ograniczenia przetwarzania danych zgodnie z art. 18 GDPR;
- Prawo do informacji zgodnie z art. 19 GDPR;
- Prawo do przenoszenia danych zgodnie z art. 20 GDPR;
- Prawo do wycofania zgody udzielonej zgodnie z art. 7(3) GDPR;
- Prawo do złożenia skargi zgodnie z art. 77 GDPR.

16.2 PRAWO DO SPRZECIWU
JEŻELI PRZETWARZAMY PAŃSTWA DANE OSOBOWE W RAMACH RÓWNOWAŻENIA INTERESÓW NA PODSTAWIE NASZEGO NADRZĘDNEGO UZASADNIONEGO INTERESU, MAJĄ PAŃSTWO PRAWO W DOWOLNYM MOMENCIE WNIEŚĆ SPRZECIW WOBEC TEGO PRZETWARZANIA ZE SKUTKIEM NA PRZYSZŁOŚĆ Z PRZYCZYN WYNIKAJĄCYCH Z PAŃSTWA SZCZEGÓLNEJ SYTUACJI.
JEŻELI SKORZYSTAJĄ PAŃSTWO Z PRAWA DO SPRZECIWU, ZAPRZESTANIEMY PRZETWARZANIA DANYCH, KTÓRYCH TO DOTYCZY. ZASTRZEGAMY SOBIE JEDNAK PRAWO DO DALSZEGO PRZETWARZANIA DANYCH, JEŻELI BĘDZIEMY W STANIE WYKAZAĆ WAŻNE, UZASADNIONE PODSTAWY PRZETWARZANIA, KTÓRE SĄ NADRZĘDNE WOBEC PAŃSTWA INTERESÓW, PODSTAWOWYCH PRAW I WOLNOŚCI, LUB JEŻELI PRZETWARZANIE SŁUŻY DOCHODZENIU, WYKONYWANIU LUB OBRONIE ROSZCZEŃ PRAWNYCH.
JEŻELI PRZETWARZAMY PAŃSTWA DANE OSOBOWE NA POTRZEBY MARKETINGU BEZPOŚREDNIEGO, MAJĄ PAŃSTWO PRAWO W DOWOLNYM MOMENCIE WNIEŚĆ SPRZECIW WOBEC PRZETWARZANIA PAŃSTWA DANYCH OSOBOWYCH NA POTRZEBY TAKIEGO MARKETINGU. MOGĄ PAŃSTWO SKORZYSTAĆ Z PRAWA DO SPRZECIWU W SPOSÓB OPISANY POWYŻEJ.
JEŻELI SKORZYSTAJĄ PAŃSTWO Z PRAWA DO SPRZECIWU, ZAPRZESTANIEMY PRZETWARZANIA TYCH DANYCH DLA CELÓW MARKETINGU BEZPOŚREDNIEGO.

17) Czas przechowywania danych osobowych

Czas przechowywania danych osobowych jest określany na podstawie odpowiedniej podstawy prawnej, celu przetwarzania i - w razie potrzeby - dodatkowo na podstawie odpowiedniego ustawowego okresu przechowywania (np. okresy przechowywania zgodnie z prawem handlowym i podatkowym).

W przypadku przetwarzania danych osobowych na podstawie wyraźnej zgody zgodnie z Art. 6 (1) a DSGVO, dane te są przechowywane do momentu wycofania zgody przez osobę, której dane dotyczą.

Jeśli istnieją ustawowe okresy przechowywania danych, które są przetwarzane w ramach zobowiązań prawnych lub quasi-prawnych na podstawie Art. 6 (1) (b) DSGVO, dane te zostaną rutynowo usunięte po upływie okresów przechowywania, o ile nie są już wymagane do realizacji umowy lub rozpoczęcia umowy i/lub nie ma uzasadnionego interesu z naszej strony do dalszego ich przechowywania.

W przypadku przetwarzania danych osobowych na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) DSGVO, dane takie będą przechowywane do czasu, gdy osoba, której dane dotyczą, skorzysta z prawa do sprzeciwu zgodnie z art. 21 ust. 1 DSGVO, chyba że możemy wykazać ważne uzasadnione podstawy do przetwarzania, które przeważają nad interesami, prawami i wolnościami osoby, której dane dotyczą, lub przetwarzanie służy do dochodzenia, wykonywania lub obrony roszczeń prawnych.

W przypadku przetwarzania danych osobowych do celów marketingu bezpośredniego na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) DSGVO, dane te są przechowywane do czasu, gdy osoba, której dane dotyczą, skorzysta z prawa do sprzeciwu na podstawie art. 21(2) DSGVO.

O ile w innych informacjach zawartych w niniejszej deklaracji, dotyczących konkretnych sytuacji przetwarzania, nie stwierdzono inaczej, przechowywane dane osobowe zostaną usunięte, gdy nie będą już potrzebne do celów, dla których zostały zebrane lub w inny sposób przetworzone.